Izvor: Kurir.rs/Reuters
30.12.2022 u 08:14
0

IZVRŠEN NAPAD NA KIJEVSKU OBLAST IRANSKIM DRONOVIMA „ŠAHID“: Sirene za vazdušnu opasnost širom grada!

Nešto posle 2 sata nakon ponoći, Kijevska gradska vlast objavila je upozorenje na svom kanalu u aplikaciji za razmenu poruka Telegram o sirenama za vazdušni napad, te pozvala stanovnike da krenu u skloništa.

Rusi su tokom noći dronovima izvršili napad na Kijevsku oblast, saopšteno je iz regionalne vojne uprave.

„NAPAD DRONOM POBIO MIT O RUSKOJ NEPOBEDIVOSTI“: „Rusija ispalila 60.000 projektila, Ukrajina samo 6.000!“

Kako je navela vojska, reč je o iranskim dronovima kamikazama „šahid“, kao i da je u ovoj oblasti oboreno pet takvih letelica, prenele su ukrajinske agencije.

U petak, rano tokom jutra, stanovnici ukrajinske prestonice Kijeva pozvani su da se upute u skloništa zbog vazdušnih napada dok su sirene zavijale širom grada, dan nakon što je Rusija izvela najveći vazdušni napad od početka rata u februaru.

Nešto posle 2 sata nakon ponoći, Kijevska gradska vlast objavila je upozorenje na svom kanalu u aplikaciji za razmenu poruka Telegram o sirenama za vazdušni napad, te pozvala stanovnike da krenu u skloništa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Svedok Rojtersa 20 km južno od Kijeva čuo je nekoliko eksplozija i zvuk protivvazdušne vatre.

Guverner Kijevske oblasti, Aleksij Kuleba, naveo je na Telegramu da je u toku „napad dronovima“. Nekoliko sati kasnije, on je rekao da je napad bio usmeren na infrastrukturu i da nema žrtava.

„Noćni napad mučeničkim dronovima. Rusija je ponovo gađala naše infrastrukturne objekte. Snage PVO su odbijale dronove. Ranije nema pogodaka. Hitne službe rade na mestu nesreće„, napisao je Kuleba na Telegramu.

Jedna administrativna zgrada je delimično uništena, rekao je Sergej Popko, šef civilne vojne administracije Kijeva, ali još nema informacija o žrtvama.

Kijev navodi da Iran snabdeva Moskvu bespilotnim letelicama za vazdušne napade, ali Teheran kaže da je poslednji put poslao dronove u Rusiju pre nego što je rat počeo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter