Izvor: BSC Happy
26.05.2023 u 09:46
2

„KAZNIĆEMO RUSIJU“: Japan i G7 u strahu od NUKLEARNOG ARSENALA U BELORUSIJI

Japan će uvesti dodatne sankcije Rusiji nakon što se samit Grupe sedam (G7), čiji je zemlja domaćin prošle nedelje, složio da pojača mere za kažnjavanje Moskve, izjavio je u petak glavni sekretar kabineta Hirokazu Macuno.

Macuno, portparol tokijske vlade, takođe je osudio potez Rusije u četvrtak da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, rekavši da će to dodatno intenzivirati situacije oko specijalne vojne operacije u Ukrajini.

 – Kao jedina zemlja koja je pretrpela atomsko bombardovanje tokom rata, Japan nikada ne prihvata rusku nuklearnu pretnju, a kamoli njenu upotrebu – rekao je Macuno na redovnoj konferenciji za novinare.

DRONOVI I PROJEKTILI U SADEJSTVU: Kijev bez sna, Dnjepar DEVASTIRAN

Lideri G7, uključujući Sjedinjene Države, Britaniju, Nemačku i Francusku, pokazali su prošle nedelje svoju rešenost da podrže Ukrajinu dodatnom vojnom pomoći i sankcijama Rusiji, na godišnjem samitu održanom u prvom na svetu atomskom bombardovanom gradu Hirošimi. U koordinisanoj akciji sa G7, Japan će zamrznuti imovinu 78 grupa i 17 pojedinaca, uključujući oficire vojske u Rusiji, i zabraniti izvoz u 80 ruskih subjekata, kao što su istraživačke laboratorije povezane sa vojskom, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova od petka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„KAZNIĆEMO RUSIJU“: Japan i G7 u strahu od NUKLEARNOG ARSENALA U BELORUSIJI”

  1. Ovi Japanci sve više postaju nenormalni…za početak trebali bi da skupe hrabrosti da Amerima bar kažu da im se izvinu za Hirošimu…
    Ne „smeta“ im Američko nuklearno oružje rasporedjeno u tudjim državama svukud širom Evrope a „smeta im“ Rusko rasporedjivanje u granicama svoje savezne države…hahaha…u najmanju ruku „čudno ponašanje“ Japana…

    12
    0
    Odgovori
  2. Ja stvarno ne znam kakvo je ovo ludilo na globalnom nivo, amerikanci im šibnuli nuklearku a oni kivni na Rusiju ni krivu i dužnu.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter