Izvor: BSC Happy
24.02.2023 u 17:04
0

JEVGENIJ PRIMAKOV O NAPADU NA RUSKI KULTURNI CENTAR: Moldavija podstiče atmosferu mržnje prema Rusiji!

Nepoznate osobe su polile crvenom farbom zgradu Ruskog centra za nauku i kulturu (predstavništvo Rossotrudničestva) u Kišinjevu.

Moldavske vlasti vredno podstiču atmosferu mržnje prema Rusiji, ali ruski kulturni centri su radili i radiće, rekao je šef Rossotrudničestva (Ruskog doma) Jevgenij Primakov komentarišući napad na Ruski kulturni centar u Kišinjevu.

Prethodno su nepoznate osobe polile crvenom farbom zgradu Ruskog centra za nauku i kulturu (predstavništvo Rossotrudničestva) u Kišinjevu.

Jevgenij Primakov je napomenuo da i pored dolaska policije na lice mesta nije poznato da li će ova istraga dovesti do bilo kakvog rezultata, podsećajući da je poslednji put kada je zastava srušena, „neko uhvaćen, ali ne znamo da li su bili kažnjeni“.

PUTIN PONIŠTIO DEKRET IZ 2012. Rusija više ne poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Moldavije!

– U svakom slučaju, ovo je napad, a povezan je sa atmosferom mržnje prema Rusiji i svemu ruskom što moldavske vlasti vredno podstiču. Umesto da rešavaju unutrašnje probleme, oni svim svojim postupcima i izjavama pokazuju da je moguće biti tako nečuven, da je to dobro. U adekvatnim zemljama se ne napadaju domovi kulture. A ako tamo krenu neke budale, brzo ih uhvate da se ne obrukaju – napisao je on na svom Telegram kanalu.

– Ruske kuće, domovi kulture, u kojima se obavlja mnogo posla koji je interesantan javnosti, i kursevi, lekcije, seminari, treninzi, i projekcije filmova, i predstave, sastanci, i odabir studenata i organizovanje putovanja u Moskvu, izložbe, dobrotvorni projekti, i još mnogo, mnogo toga, radili su, rade i radiće – naglasio je on.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter