Izvor: Happy BSC
26.12.2022 u 09:18
0

Jevrejska država ove godine zabeležila rekordno doseljavanje:Rat u Ukrajini demografski popunio Izrael

Rekordan broj stranih Jevreja emigrirao je u Izrael 2022. godine, objavila je  neprofitna organizacija Jevrejska agencija, pripisujući zasluge svojim naporima da podstakne ruske i ukrajinske Jevreje na preseljenje u svoju versku domovinu.

KORONA SKANDAL:Izraelsko Ministarstvo zdravlja tvrdi – izgubili smo ugovor sa Fajzerom – nismo sigurni ni da li je potpisan

Više od 70.000 jevejskih imigranata iz 95 različitih zemalja stiglo je u Izrael od januara, otkrila je agencija – najveći broj u 23 godine. Velika većina dolazi iz Rusije (37.364) i Ukrajine (14.680), a samo broj ruskih imigranata premašuje ukupnu brojku za 2021. (28.600). Neprofitna organizacija je svoju inicijativu “Imigranti se vraćaju kući”, pokrenutu u februara nakon početka ruske agresije u Ukrajini, obeležila kao ključnu za veći broj dolazaka od uobičajenog.

Program je bio toliko uspešan da agencija navodno planira da uspostavii višestruke prihvatne centre za novopridošle, gde mogu da žive zajedno i da  imaju koristi od usluga podrške zajednice. Agencija je takođe ove godine poslala 2.180 predstavnika u jevrejske zajednice u 65 različitih zemalja.

Rusija je u julu naredila Jevrejskoj agenciji da prekine svoje operacije u zemlji, optužujući je za kršenje zakona o prikupljanju podataka.

Svaki Jevrejin koji ima bilo kakvog pretka Jevrejina može da dođe u Izrael i postane građanin prema Zakonu o povratku. Iako su ankete pokazale da je zakon vrlo popularan, neki Izraelci tvrde da se dopušta previše nejevejskom stanovništvu da se naseli u Izraelu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Jeveji poreklom iz Severne Amerike činili su treću najveću grupu useljenika (3.500), a slede ih Francuska (2.049), Belorusija (1.993) i Etiopija (1.498).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter