Izvor: Kurir.rs
19.05.2023 u 11:47
0

JEZIVI SNIMAK SA FRONTA KOD BAHMUTA: Vojnici mahnito ubacuju tela nastradalih u kamionet (VIDEO)

Na snimku, koji je zabeležen iz izviđačkog drona, navodno se vide pripadnici ukrajinske vojske koji posle borbe skupljaju tela nastradalih drugova.

Veoma uznemirujući snimak nastao na frontu kod istočnog ukrajinskog grada Bahmuta objavljen je na društvenim mrežama.

KONAČNI OBRAČUN POD BAHMUTOM: Ukrajinski jurišnici UKOPANI pod ruskom ARTILJERIJOM VIDEO

Vidi se kako trojica vojnika velikom brzinom istrčavaju iz vozila i ubacuju telo mrtvog vojnika u prikolicu.

Užasavajuće je to što se u prikolici kamioneta već nalazi toliko tela nastradalih vojnika da ih nije moguće ni prebrojati.

– Skupljanje tela mrtvih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine kod Artjomovska (ruski naziv za Bahmut). Skupili su pun kamionet – piše u objavi ispod snimka na Telegramu.

Za sada nije poznato kad je tačno nastao snimak. Zasad nema potrvrde ni da je reč o ukrajinskim vojnicima, a Kijev se zvanično nije oglasio povodom snimka.

Jevgenije Prigožin, šef privatne ruske vojne kompanije Vagner, podsetimo, danas je ponovo optužio redovne ruske trupe za predaju položajakod Bahmuta.

Prigožin tvrdi da su se jedinice ruske vojske odbrane povukle 570 metara severno od Bahmuta i napustile položajezauzete u februaru. Obratio se načelniku Generalštaba Valeriju Gerasimovu i ministru odbrane Ruske Federacije Sergeju Šojguu sa zahtevom da po svaku cenu drže bokove još nekoliko dana.

– Nažalost, jedinice ruskog ministarstva odbrane povukle su se 570 metara severno od Bahmuta, otkrivajući naše bokove. Javno se obraćam najvišem rukovodstvu ministarstva odbrane jer se moja pisma ne čitaju. Molim vas da ne otkrivate naše bokove. Ne odustajte od naselja Sako i Vanceti. Oduprite se što bolje možete još nekoliko dana. Učinite sve što je u vašoj moći da se bokovi ne raspadnu – navodi Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Telegramu.

Ministarstvo odbrane Rusije se za sada nije oglašavalo.

Ukrajinska vojska pak tvrdi da je ostvarila napredak oko istočnog grada Bahmuta u protekla 24 sata uprkos teškim napadima ruskih snaga.

– Naše jedinice su nastavile da napreduju na bokovima uprkos činjenici da trenutno nemaju prednost u ljudstvu i opremi. Napredovali smo od 150 do 1.700 metara zavisno od dela fronta – rekao je za ukrajinsku televiziju portparol operativne grupe Istok Ukrajine Serhij Čerevati.

Tokom nedavnih borbi u Bahmutu, podsetimo i na to, ubijen je i nekadašnji pripadnik američkih zelenih beretki.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter