Izvor: Tanjug
13.03.2023 u 07:58
0

JUŽNA KOREJA I SAD OTPOČELE VOJNU VEŽBU: Odgovor Severnoj Koreji na testiranje raketa

Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države otpočele su danas redovnu vojnu vežbu, usled povećanih tenzija zbog severnokorejskih raketnih testova i „pooštrene retorike protiv saveznika“, objavila je južnokorejska agencija Jonhap.

Vežba „Fridom šilds“ bazirana je na kompjuterskoj simulaciji.

„KINA MORA DA MODERNIZUJE VOJSKU“: Si Đinping pravi „veliki čelični zid“

Trajaće 11 dana, a kreiraće „realne“ scenarije usled, kako navode zvaničnici iz Seula, sve većih pretnji Pjongjanga zbog testiranja raketa.

Prolećna vežba počela je u ponoć po južnokorejskom vremenu, nakon što je Severna Koreja u nedelju testirala dve strateške krstareće rakete sa podmornice i izvela „vatrenu jurišnu vežbu“ u četvrtak.

„Fridom šilds“ neće biti pauzirana za vikend, pa će to biti dosad najveća saveznička komandna vežba ikada.

SASTAJE SE SA KOLEGOM: Lukašenko stigao u zvaničnu posetu Teheranu!

-Naša kombinovana vežba je defanzivnog tipa i ima za plan da odbrani Južnu Koreju od pocentijalne severnokorejske agresije- saopštio je generalštab Južne Koreje.

Očekuje se da će američka vojska poslati i nosač aviona na nuklearni pogon „USS Nimic“, za naknadne kombinovane pomorske vežbe sa južnokorejskim partnerima, a sve u vezi sa „Fridom šildsom“, dodali su zvaničnici iz Seula.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter