Izvor: Happy BSC
11.12.2022 u 22:21
0

„Kada je NATO u agresiji na Srbiju gađao civilne ciljeve, to nije bilo slučajno. Namera je bila da se obeshrabri vojska koja je na frontu“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 291. dan rata u Ukrajini, a izdvajamo da su ruske trupe odbile nekoliko napada oružanih snaga Ukrajine tokom ofanzive u pravcu Donjecka, Kijev poručuje da su u napadima oštećene gotovo sve elektrane, dok Medvedev otkriva da Rusija pojačava proizvodnju „najmoćnijeg oružja“.

O ovim i ostalim temama povwezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: pukovnikom Veliborom Stevićem, prof. dr Predragom Ćeranićem sa Fakulteta bezbednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci i sociologom prof. dr Ilijom Kajtezom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prof. dr Predrag Ćeranić izjavio je da granatiranje civila u Donjecku stara taktika NATO, koja se ponavlja sa ciljem da se demorališe vojska na frontu.

„Kada je NATO u agresiji na Srbiju gađao civilne četvrti gradova, i uopšte civilne ciljeve, to nije bilo slučajno. Namera je bila da se obeshrabri vojska koja je na frontu, koja je bila dobro ukopana i kojoj NATO nije mogao ništa. Cilj je da se civili gađaju da se na taj način demorališe vojska. Prema tome, pošto je i ovo NATO plan što se dešava u Donjecku, kako bi se vojska demoralisala, kako bi se jednostavno stvorila jedna haotična situacija u redovima milicije DNR. Podoljak je vrlo podobno i temeljno ukazao zašto tu nema adekvatnog odgovorna. Stoga što su to mobilni sistemi koji istresu svoj tovar i odmah se dalje udaljavaju. Da su haubice bile u pitanju, onda bi bilo neke šanse za tu protivbaterijsku borbu. Međutim, sve dok ruske snage ne potisnu Ukrajince iz Artjomovska i Bahovke, koje su blizu Donjecku, na svega nekih 20 kilometara, nema tu neke sreće. Kako će ih potisnuti? Nema druge nego potpunim uništavanjem svih ciljeva, utvrđenih objekata i slično“, smatra Ćeranić.

„U najdubljem istoriografskom značenju ovo je počelo 1054. godine kada je došlo do rascepa u hrišćanstvu“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Pukovnik Velibor Stević govorio je između ostalog i o ulozi stranih plaćenika u ovom ratu.

„Svi ratovi koji se vode oni imaju regularnu vojsku ili onu plaćenu, ratne profitere. Te grupe gledaju svoje interese. Kao što se i danas gleda interes da Rusiju iscrpe, a Ukrajina da nestane. Tako će se i desiti. Ovo što sada rade, dobrovoljci, razne organizacije, da li rade za novac ili opet preko trgovine ljudskim organima, kao što su nažalost u „Žutoj kući“ na Kosovu i Metohiji… Ruska Federacija im to neće dozvoliti. Oni će te ljude, a već danas su jednu poznatu Ukrajinku, snajperistu likvidirali, oni će te ljude da pohvataju“, izjavio je Stević.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TELEVIZIJI: „Ključna bitka je na Bahmutu do Nove godine, ali i na čitavom frontu, ako bi on pao, to bio bio važan strateški uspeh ruske strane!“

Prof. dr Ilija Kajtez istakao je da Ruska Federacija ima sve aspekte ovog sukoba u vidu i na osnovu toga donose najbolje, najcelishodnije i najefikasnije mere.

„Onaj ko vodi ovu specijalnu operaciju, odnosno oni koji su u vrhu u Moskvi, oni sve aspekte imaju u vidu i na osnovu toga donose najbolje, najcelishodnije i najefikasnije mere, radnje i postupke i dejstva oružanih snaga Ruske Federacije na frontu. Obično, običan čovek vidi da je Donjeck stalno izložen granatiranju. On stavlja glavu u torbu, ne samo sebe već i članova svoje porodice. Tu stradaju i slučajni prolaznici, stanovnici, deca. Ukrajinci nasumično gađaju tim sistemom grad i ne postoji efikasan sistem da se suprostave jer oni za minut jednostavno gađaju grad. Njih apsolutno ne interesuje gde će te granate padati. Cilj je jasan, pogodiće grad, naneće neku štetu, i izazvaće bes stanovnika koji će biti okrenut ka Moskvi i onima koji rukovode Ruskom Federacijom, odnosno vojskom Ruske Federacije“, smatra sociolog.

On se osvrnuo i na moguće ozbiljnije napade ruskih snaga na Kijev i istakao da bi to Zapadu jako dobro došlo.

„U ovoj situaciji gde Zapad lagano biva umoren i umorio se od entuzijazma i pomoći ukrajinskom režimu, njima bi to jako i dobro došlo i praktično bi sve snage na Zapadu, pre svega u SAD i nekim drugim evropskim zemljama, bile stavljene u šah-mat poziciju da moraju da odobre nova sredstva, nove količine novca, novo naoružanje, novo oružje, što apsolutno ne bi išlo u prilog Rusiji. Ovde se radi zaista o jdnoj velemajstorskoj igri i moraju se razumeti svi aspekti da bi se doneo pravilan zaključak, ali to neće utešiti ljude koji su pod granatiranjem, koji gube živote, čiji najbliži ginu, ali prosto, to je logika rata“, zaključio je Kajtez.

 Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter