Izvor: Kurir.rs
13.01.2023 u 17:44
0

KAKO JE GENERAL ALEKSANDAR LAPIN UPOTREBLJEN KAO MASKA ZA IMENOVANJE TROJICE RUSKIH KOMANDANTA U UKRAJINI? O ovoj temi spekuliše čitav svet!

Znači pojavila se vest o generalu Lapinu koji je smenjen, pa navodno postavljen na mesto komandanta Kopnene vojske.

Slučaj ruskog generala Aleksandra Lapina i dalje trese srpsku javnost, mnogo više nego rusku, iako je ta informacija potekla od ruskih telegram naloga, koju su zdušno prigrili ukrajinci i širili preko Tvitera, da će bivši i menjeni komandant Centralnog vojnog okruga postati novi komandant Kopnene vojske Ruske Federacije.

USUD GENERALA ALEKSANDRA LAPINA: „Od heroja do krivca za slom ruske odbrane na istoku Ukrajine!“

Međutim ispostavilo se da to nije tačno, nego da je slučaj Lapin iskorišten kao medijska priprema za nšeto drugo, nešto što je javnosti predočeno u sredu uveče da je ruski ministar odbrane odlučio da novi komandant ruskih snaga u Ukrajini bude načelnik generalštaba general Valeriji Gerasimov. Dosadašnji komandnat i nedavno odlikovani general Sergej Surovikin postao je zamenik Gerasimova, kao i gle čuda general Oleg Saljukov, onaj koga je Ljapin smenio.

Šta se onda krije iza priče o generalu Lapinu, koji je smenjne, a koji postaje fiktivni komandant Kopnene vojske Rusije? Odgovor na ovo daje vojni komentator Boško Jovanović:

„Osnova, obaveštajnog rada je u stvari ne prikupljanje podataka o neprijatelju nego stvaranje pogrešene predstave kod neprijatelja, odnosno ratna obmana. Ona je ključna za pobedu, zato što u Drugom svetskom ratu Nemci bili ubeđeni da će Velika Britanija i SAD da se iskrcaju na obale Norveške i nisu predpostavljali da će desant da bude u Normandiji. Ja ne kažem da je prikupljanje obaveštajnih podataka drugorazredno u stvaranju ombane, ali obmana je ključna u pobedi nad protivnikom. Da bi shvatili značaja obmane moraćemo da se poslužimo političkim životom. Koliko puta ste čitali, čuli Trojanskog konja vlasti u redovima opozicije. Svaki čitalac može da odgovori na to jednostavno pitanje.“

Znači pojavila se vest o generalu Lapinu koji je smenjen, pa navodno postavljen na mesto komandanta Kopnene vojske. Istraživajući odakle potiče ta vest, utvrdio sam da ona potiče od ruske novinske agencije RBK koja nije pouzdan izvor informacija, jer kad je u pitanju Rusija. Najprovereniji izvor informacije je TASS, ako govorimo o pisanoj informaciji, imamo i sajt Kremlja, i sajt Ministarstva odbrane.

Tamo o Lapinu uopšte nije bilo reči, ali o Lapinu je bilo reči samo na RBK, to je najverovatnije objavljeno na enegleskom, nisam to toliko duboko proveravao I bio je pozivano na anoniman izvor.

Anoniman izvor se koristi kad hoće da se pusti neka lažna informacija jer da je taj Ljapin stvarno postavljen na mesto komandanta to bio TASS objavio , pa onda RBK. RBK se pozvala na neimeovnai izvor i onda su pustili priču.

Svi su se uhvatili za taj neimenovanu priču i svi su pričali o tome. Suština je u tome da Zapad nema svoju špijunažu na teritoriji Rusije, da se fabrikuju vesti o Rusiji na Zapadu, jer da ima izvor u Rusiji on bi znao da Lapin ne može da se vrati i znao bi šta se tačno dešava u Kremlju. Jer da se nešto dešava Rusija bi bila u ekonomskoj i finansijskoj situaciji lošije nego sad.

Turkulj je već jednom prodavao Zapadu lažne informacije o Rusiji, o tome sam davao već jednom izjave da je novi Turkulj živ i zdrav ali to na Zapadunikako da se nauče da poveravaju svoje izvore inforamcija, da puštaju samo informacije koje su proverene i da mediji ne učestvuju u medijskom ratu.

„Ma koliko se lagalo o snazi i slabosti, odnosno snazi Ukrajine i slabosti Rusije, i ono što se objavljuje u hrvatskim, a prepiše u srpskim medijima to neće da promeni stanje na ratištu. Samim tim postavljanje Gerasimova za komandanta operacije govori o tome da su se u Kremlju jako lepo zabavili sa lažnom pričom koju su pustili u etar. Svako ko čita treba uvek sa skepsom prihvati bilo koju informaciju koja stiže“, kaže Jovanović.

Podsetimo, general pukovnik Aleksandar Lapin, bivši komandant Centralnog vojnog okruga koji je preko noći od heroja postao krajem oktobra 2022. krivac i uzročnik svih ruskih vojnih poraza navodno je dobio novu fuknciju, ni manje ni više nego komandant Kopnenih snaga vojske Ruske Federacije.

Ova vest treba dodati prvo se pojavila na ukrajinskim i beloruskim opozicionim medijima koji deluju iz Poljske,da je general Lapin postao komandant Kopnenih snaga.

Upućeni smatraju da je ovo još jedan propagandni spin i da ta informacije nije tačna. čak ni čuveni portparol Kremlja Dimitrij Peskov nije hteo da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju s čime je još više podstakao nagađanja.

Ko je general Alekdsandar Lapin

Aleksandar Lapin rođen je 1. januara 1964. godine.

Od 22. novembra 2017. komandant je Centralnog-vojnog okruga. Od oktobra 2018. do januara 2019. komandovao je i ruskom vojskom u Siriji.

U februaru 2019. unaprijeđen je u čin general-pukovnika. Sin Denis, rođen 1986. godine, takođe je oficir, po činu potpukovnik i komanduje gardijskim tenkovskim pukom.

Uspon Lapina, koji je bio komandant Centralnog vojnog okruga od 2017. do oktobra 2022, bio je brz kao i za mnoge od onih koji su bili uključeni u ukrajinsku „specijalnu operaciju“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter