Izvor: Tanjug
26.03.2023 u 09:33
0

KATASTROFALNI TORNADO U SAD: Poginulo najmanje 25 ljudi

Agencija za vanredne situacije američke države Misisipi saopštila je da je u tornadu u toj saveznoj američkoj državi poginulo najmanje 25 ljudi, desetine je povređeno, dok je u Alabami poginuo jedan muškarac.

Guverner Misisipija Tejt Rivs traži od predsednika SAD Džozefa Bajdena da po ubrzanom postupku proglasi stanje katastrofe. Savezna vlada bi nakon proglašenog stanja katastrofe mogla da uputi dodatana sredstva u pogođenu oblast kada resursi savezne države više ne budu dovoljni.

Snažan tornado pogodio je u noći petak na subotu ruralne oblasti američke savezne države Misisipi i izazvao razaranja duž svoje putanje u dužini od oko 160 kilometara, saopštile su federalne i lokalne vlasti.

„PROGONE ME STALJINISTIČKIM METODAMA“: Tramp krenuo u kampanju za izbore 2024. godine

Tornado je uništio brojne objekte i onesposobio elektrodistributivnu mrežu, navodi se u izveštaju Nacionalne meteorološke službe.

Olujno vreme donelo je i grad veličine loptica za golf u nekoliko država na jugu SAD zbog čega su vlasti izdale upozorenje na „opasnost po živote ljudi“.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado prouzrokovao značajnu materijalnu štetu u području udaljenom 96 kilometara severoistočno od Džeksona, u državi Misisipi. Gradovi Silver Siti i Roling Fork pretrpeli su razaranja od tornada koji je nastavio da se kreće dalje u pravcu severoistoka brzinom od 113 kilometara na sat bez slabljenja, ka Alabami u pravcu gradova Vajona i Ejmori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter