Izvor: Kurir.rs
01.02.2023 u 20:29
0

KAŽNJENI ZBOG ZBOG NAVODNE PODRŠKE RUSIJI: SAD uvele nove sankcije za 22 osobe i entiteta

Sjedinjene Američke Države uvele su danas sankcije za 22 osobe i entiteta iz više zemalja pod optužbom da izbegavanjem sankcija podržavaju ruski vojno-industrijski kompleks.

Kako je saopšteno iz američkog ministarstva finansija nove kaznene mere izrečene su u okviru nastojanja SAD da kazne izbegavanje sankcija širom sveta i „ograniče profit kojim Rusija finansira rat“, prenose američki mediji.

Oglasio se Bajdenov advokat nakon pretresa kuće predsednika SAD: „FBI nije pronašao nikakve dokumente sa poverljivim oznakama!“

U saopštenju se navodi da je sankcionisana mreža koju prema tvrdnjama ministarstva vodi trgovac oružjem Igor Zimenkov, sa prebivalištem u Rusiji i na Kipru.

Sankcije su uvedene i Zimenkovu i njegovom sinu Džonatanu.

Vašington optužuje određene članove te mreže da podržavaju i državne ruske odbrambene entitete koji su pod sankcijama. Među sankcionisanim entitetima su kompanije sa sedištem u Singapuru, na Kipru, u Bugarskoj i Izraelu, a kažnjeno je i nekoliko poedinaca.

Sankcije podrazumevaju zamrzavanje imovine kažnjenih u SAD, a Amerikancima se zabranjuje da sa njima posluju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter