Izvor: BSC Happy
21.03.2023 u 16:25
0

KGB OTKRILA TERORISTIČKO ORUŽJE: Minsk sprečio još jedan napad!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je u utorak da su bezbednosne snage njegove zemlje otkrile arsenal oružja namenjenog „terorističkim“ napadima, dva dana nakon što su ubili osumnjičenog za terorizam u blizini granice sa Poljskom.

Prijavljeno otkriće usledilo je nakon ubistva stranca koji je navodno planirao teroristički napad u nedelju u gradu Grodno, istočno od poljske granice, u Belorusiji.

Beloruska bezbednosna agencija KGB saopštila je da je navodni terorista ubijen u pucnjavi. Beloruska televizija javila je u utorak da je na telu pronađen falsifikovani pasoš na ime ruskog državljanina. „Specijalne službe su radile briljantno“, rekao je Lukašenko u utorak u beloruskoj prestonici Minsku.

LUKAŠENKO KOD SI ĐINPINGA: Belorusija i Kina o strateškom partnerstvu

Zaplenjen je čitav arsenal oružja i eksploziva namenjenih terorističkim napadima visokog profila na građane i državne službenike.

Beloruske vlasti su sprovele racije i hapšenja od napada dronom 26. februara na ruski vojni avion A-50 na aerodromu u blizini Minska.

Prema beloruskoj grupi za ljudska prava Viasna, više od 100 ljudi je privedeno. Belorusija je domaćin ruskih vojnika i opreme, a neki od njih su raspoređeni u ratu u susednoj Ukrajini.

Belorusija pooštrava granicu sa Poljskom nakon „terorističkog“ hica Šef UN za ljudska prava osudio „sistematsku represiju“ u Belorusiji Poljska privela 9 osoba osumnjičenih za špijuniranje u korist Rusije Beloruska grupa za ljudska prava kaže da su desetine zadržane u novoj akciji Lider opozicionog pokreta BiPol, Aleksandar Azarau, koji je preuzeo odgovornost za napad na ruski avion, rekao je da nema nikakve veze sa događajima u Grodnu.

KGB ELIMINISALA TERORISTU: Belorusi sprečili još jedan teroristički napad!

On je tvrdio da su beloruske vlasti možda inscenirale incidente u Grodnu kako bi diskreditovali opoziciju i stvorili izgled pretnje od NATO-a i Poljske.

 – Lukašenko izigrava situaciju kako bi pojačao represiju unutar zemlje i pokazao Kremlju da se bori i sa domaćom opozicijom i sa zapadnim obaveštajnim službama –  rekao je Azarau.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter