Izvor: BSC Happy
09.03.2023 u 11:19
0

KIJEV DRHTI: Opasnost po najveću nuklearnu elektranu u Evropi

Najveća nuklearna elektrana ostala je bez struje nakon ruskih raketnih udara rano jutros. Na ukrajinske položaje ispaljen je 81 projektil.

Ukrajinska vojska tvrdi da je oborila 34 krstareće rakete, ali priznaje pometnju vezano, pre svega za nuklearnu elektranu koja se nalazi na njenoj teritoriji.

Operater nuklearne energije Energoatom rekao je da štrajk u elektrani Zaporožje, koja je najveća evropska, znači da je prekinuta „poslednja karika“ između tog objekta i ukrajinskog elektroenergetskog sistema.

PISTORIJUS POKUŠAVA DA UMIRI DRAMU? Rano za optužbe da je Ukrajina odgovorna za napad na Severni tok!

Moskva tvrdi da Kijev „provocira“ užas i sukobe time što sa svoje teritorije ne emituje eletričnu energiju elektrani, kao što to Rusi čine iz svog dela oblasti Zaporožja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter