Izvor: Sputnjik
06.03.2023 u 07:47
0

KIJEV IZGUBIO NAJSPOSOBNIJE JEDINICE U BAHMUTU: Sprema se povlačenje

U toku je 376. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Ruske snage su potisnule ukrajinske jedinice u centar Bahmuta.

Kako piše „Njujork Tajms“, Kijev sprema građane za povlačenje iz grada. Sa druge strane, „Volstrit džurnal“ navodi da je ukrajinska vojska za nekoliko meseci izgubila najsposobnije jedinice u Bahmutu.

Tokom proteklih nekoliko meseci, Oružane snage Ukrajine izgubile su jedan broj najobučenijih jedinica vojske kod Bahmuta piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na izvore među ukrajinskim oficirima.

SIJARTO PORUČIO: „Danski i nemački vojnici ne ginu u ratu u Ukrajini, ali Mađari da!“

Prema njihovim rečima, uništene su najsposobnije jedinice. Takođe se ističe da je Kijev u grad prebacio jedinice sa različitim nivoima motivacije i obuke. Kao rezultat toga, saradnja između njima je bila dosta loša, što je dovelo do prelaska niza naselja pod kontrolu ruskih trupa.

Ukrajinske vlasti su počele da pripremaju građane za povlačenje iz Bahmuta, piše „Njujork Tajms“.

List ističe da je 2. februara predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao da se nikada neće povući iz grada, ali je tri nedelje kasnije omekšao poziciju, istakavši da je moguć takav razvoj događaja kako bi se sačuvala vojska.

Kako ističe list, on i ukrajinska vojska priznaju da su njihove snage unutar grada opkoljene sa tri strane. U najgorem slučaju mogu biti odsečeni i uništeni, međutim, smatra „Njujork Tajms“, ukrajinska komanda će pokušati da ih prikriveno povuče na nove odbrambene linije duž reke Bahmutke.

ORBAN IDE U KIJEV? Sijarto saopštava da se planira susret mađarskog premijera i Zelenskog

Američki list navodi mišljenja zapadnih vojnih eksperata koji veruju da će se Ukrajina verovatno povući iz Artemivska.. Australijski vojni analitičar Mik Rajan ističe da „Rusija ograničava, iako još nije onemogućila ukrajinske snage da brane grad“, napredujući sa severa. Američki stručnjak Rob Li smatra da „odbrana Bahmuta troši resurse neophodne za ofanzivu”.

„Njujork Tajms“ napominje da je ukrajinska ofanziva verovatno planirana za proleće i da će, prema rečima ovih analitičara i neimenovanih ukrajinskih zvaničnika, biti usmerena na presecanje „kopnenog koridora“ ka Krimu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter