Izvor: Novosti
04.03.2023 u 19:28
0

BRITANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA O SITUACIJI U BAHMUTU: Kijev šalje elitne jedinice u pomoć

Britanska obaveštajna služba dala je svoje redovno viđenje situacije u Ukrajini sa posebnim osvrtom na Bahmut (Artjomovsk).

-Ukrajinska odbrana u gradu Bahmutu u Donbasu je pod sve većim pritiskom, sa intenzivnim borbama u gradu i oko njega. Redovna ruska vojska i Vagnerove snage su napredovale u severno predgrađe grada, koje je sada uporište pod kontrolom Ukrajine, ranjivo za Ruski napad sa tri strane, saopštili su britanski obaveštajci.

RUSI REŠETAJU SAOBRAĆAJNICE: Žestoke borbe u opkoljenom Bahmutu

Kijev utvrđuje ovu oblast elitnim jedinicama.

Dva ključna mosta dignuta su u vazduh u gradu u poslednjih 36 sati. Jedan od njih se nalazio na glavnom putu snabdevanja iz Časovog Jara.

Generalštab ukrajinskih oružanih snaga naveo je u objavi na Fejsbuku kasno u subotu da su ruske trupe pokušavale, ali nisu uspele da opkole Bahmut, dodajući da su branioci odbili brojne napade u gradu i okolini.

RUSIJA USPEŠNO IZBEGAVA SANKCIJE: Evropska unija traži način da to spreči

Bitka traje već sedam meseci. Ruska pobeda u gradu, koji je imao predratnu populaciju od oko 70.000 i koji je u napadu uništen u ruševine, donela bi Moskvi prvu veliku nagradu u skupoj zimskoj ofanzivi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter