Izvor: Sputnik Srbija
10.08.2022 u 21:16
0

KIJEV SPREMA KAZNENU EKSPEDICIJU U HARKOVU: Slaće Službe bezbednosti kako bi identifikovali građane lojalne Rusiji koje planiraju da muče

Kijevski režim planira da pošalje oficire Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Harkov kako bi sproveli kaznenu operaciju za identifikaciju građana lojalnih Rusiji koje planiraju da muče, izjavio je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

„Pouzdano se zna da kijevski režim u najskorije vreme, pod izgovorom da navodno traži korektore vatre za vazdušne i artiljerijske napade Oružanih snaga Rusije, planira da u Harkov pošalje grupu agenata SBU i drugih agencija da sprovedu još jednu veliku kaznenu operaciju identifikacije građana lojalnih Rusiji (koji izražavaju proruske stavove) i njihovo naknadno optuživanje za kolaboracionizam“, rekao je Mizincev.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SNAGE DNR OKRUŽUJU AVDEJEVKU: Ukrajinska vojska imaće izbor – ili da polože oružje ili da poginu!

On je objasnio da kao osnov za pritvaranje građana Harkova SBU namerava da iskoristi istoriju poziva i SMS poruka na ruske brojeve pronađene u telefonima i prepisku u instant mesindžerima u kojoj se osuđuju aktuelne ukrajinske vlasti, pratioce ruskih kanala na društvenim mrežama, foto ili video materijale o porazima ukrajinskih vojnih objekata, kao i informacije doušnika o njihovim susedima, prijateljima, rođacima ili poznanicima.

„Pritvoreni građani će biti izloženi pretnjama fizičkom odmazdom prema članovima njihovih porodica, nasilju i mučenju, kao što se već dogodilo u Odesi, Nikolajevu, Slavjansku, Sumiju, Černigovu i nizu drugih naselja“, dodao je general.

Mizincev je dodao da su pripadnici ukrajinskih snaga rasporedili nove vatrene položaje i skladišta municije u stambenim zgradama u različitim naseljima Donjecke Narodne Republike, dok je građanima zabranjeno da napuštaju svoje domove i nisu evakuisani.

Prema njegovim rečima, u Družkovki u privatnim domaćinstvima jedinice Oružanih snaga Ukrajine postavile su tešku tehniku, a u stambenim zgradama opremljeni su vatreni položaji i skladišta municije. Istovremeno je pod izgovorom navodne bezbednosti stanovnicima zabranjeno da napuštaju svoje domove, a svi njihovi pokušaji da se samostalno evakuišu u bezbedna područja su strogo suzbijani.

Prema njegovim rečima, u Seversku, u dvorištima stambenih zgrada, pripadnici ukrajinskih formacija postavili su artiljeriju i bacače raketa iz kojih sistematski pucaju na obližnja naselja, dok civilno stanovništvo nije evakuisano.

Osim toga, u Pivničnom su u stambenim zgradama ukrajinski neonacisti takođe opremili uporišta i skladišta municije.

„Svi prilazi zgradama su minirani, ali stanovništvo na to namerno nije upozoreno“, dodao je general.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter