Izvor: BSC Happy
21.03.2023 u 19:03
0

KIJEV UMISLIO DA JE MOSKVA?: Ukrajinci zahtevaju da Rusi napuste Krim!

Ruski i ukrajinski zvaničnici u utorak su dali oprečne izjave o nečemu što je izgledalo kao drzak napad na ruske krstareće rakete koje se prevoze vozom na poluostrvu Krim.

Portparol ukrajinske vojske nagovestio je da Kijev stoji iza eksplozije u ponedeljak uveče koja je, kako se izveštava, uništila više krstarećih raketa Kalibr u blizini grada Džankoja na severu Krima, a da nije direktno preuzeo odgovornost.

Natalija Humenjuk, portparolka operativne komande na jugu Ukrajine, opisala je napad kao signal Rusiji da treba da napusti crnomorsko poluostrvo koje je ilegalno oduzela Ukrajini 2014.

EKSPLOZIJA NA KRIMU! Ukrajinsko ministarstvo odbrane tvrdi da su uništene ruske rakete (VIDEO)

Govoreći na ukrajinskoj televiziji, Humenjuk je istakao važnost Džankoja kao železničkog čvora i rekao da je „u ovom trenutku put (ruskim snagama na Krimu) jasan – oni već moraju da se probiju železnicom“.

U nejasnoj izjavi ukrajinske vojne obaveštajne agencije od ponedeljka se navodi da je uništeno više projektila koje su prevezene železnicom i koje su bile namenjene za lansiranje podmornica, bez da se direktno kaže da je Ukrajina odgovorna ili koje oružje je upotrebljeno.

Agencija je, međutim, implicirala da Kijev stoji iza eksplozije, rekavši da to podstiče „proces ruske demilitarizacije i priprema ukrajinsko poluostrvo Krim za deokupaciju“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter