Izvor: Kurir.rs/NBC news
03.04.2023 u 16:03
1

KINEZI SU ŠPIJUNIRALI AMERIKU? Zvaničnici tvrde da je kineski balon ipak prikupljao obaveštajne podatke sa vojnih lokacija!

Kina je bila u stanju da kontroliše balon tako da je mogla više puta da pređe preko nekih lokacija i informacije koje je prikupila prenese u Peking u realnom vremenu, rekli su trojica zvaničnika.

Kineski balon koji je leteo iznad SAD uspeo je da prikupi obaveštajne podatke sa nekoliko američkih vojnih lokacija, uprkos naporima administracije predsednika SAD Džoa Bajdena da to spreči.

„KINESKI BALON KOJI JE OBOREN, BIO JE USMEREN KA HAVAJIMA“: Incident je dodatno zaoštrio odnose SAD i Kine

Taj medij se poziva na dva aktuelna visoka američka zvaničnika i jednog bivšeg visokog zvaničnika administracije.

Balon je navodno imao mehanizam za samouništenje koji je Kina mogla daljinski aktivirati, ali zvaničnici su rekli da nije jasno da li se to nije dogodilo zato što je mehanizam pokvario ili zato što je Kina odlučila da ga ne aktivira.

Obaveštajni podaci koje je Kina prikupila uglavnom su bili elektronski signali, koji se mogu pokupiti iz sistema naoružanja ili uključiti komunikaciju osoblja baze, ali ne slike, rekli su zvaničnici.

Oni su naveli da je Kina mogla da prikupi mnogo više obaveštajnih podataka sa osetljivih lokacija, da nije bilo napora administracije da uhvati njihove elektronske signale, sprečavajuci ih da emituju signale, dok se krece oko potencijalnih ciljeva.

Balon, za koji Peking negira da je bio špijunski, leteo je nedelju dana iznad SAD i Kanade tokom februara, pre nego što je oboren kod obale Atlantika po naređenju predsednika Bajdena.

Zbog incidenta sa kineskim balonom američki državni sekretar Entoni Blinken odložio je planiranu posetu Pekingu, a odnosi između Vašingtona i Pekinga dodatno su zaoštreni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KINEZI SU ŠPIJUNIRALI AMERIKU? Zvaničnici tvrde da je kineski balon ipak prikupljao obaveštajne podatke sa vojnih lokacija!”

  1. Want to get your message in front of millions of potential customers? Our service can help. By sending your ad text to website contact forms, your message will be read just like you’re reading this one. And with one flat rate, you can reach a massive audience without any per click costs. Start growing your business today. For further details, please email me here: : frankyo@gmailos.com

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter