Izvor: Tanjug
13.03.2023 u 07:47
0

„KINA MORA DA MODERNIZUJE VOJSKU“: Si Đinping pravi „veliki čelični zid“

Kini je potrebna sigurnost kako bi se razvijala i mora da modernizuje vojsku kako bi od nje napravila „veliki čelični zid“, izjavio je danas predsednik Kine Si Đinping.

U prvom govoru otkako je i formalno izabran za predsednika, treći put zaredom, Si je pozvao Kinu da ojača nacionalnu bezbednost.

SASTAJE SE SA KOLEGOM: Lukašenko stigao u zvaničnu posetu Teheranu!

-Sigurnost je temelj razvoja, stabilnost je preduslov prosperiteta- rekao je Si na zatvaranju godišnje sednice parlamenta, preneo je Rojters.

Očekuje se da će vladajuća Komunistička partija Kine pooštriti partijski nadzor oko bezbednosnih pitanja, nakon što je Si zamenio neke od vodećih bezbednosnih zvaničnika i umesto njih postavio svoje saradnike od poverenja, dodaje britanska agencija.

Si je, takođe, rekao da Kina mora da se više oslanja na sebe i ojača svoj naučni i tehnološki sektor, nakon što su SAD blokirale Pekingu pristup pravljenju čipova i najnovijih tehnologija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter