Izvor: Sputnik Srbija
05.08.2022 u 10:22
0

KINESKI MINISTAR: Peking je spreman da ojača stratešku saradnju sa Rusijom, kako bismo zajedno mogli da još efikasnije štitimo međunarodni sistem!

Stav Moskve o Tajvanu govori o visokom nivou sveobuhvatnog partnerstva Kine i Rusije, kao i međusobnoj podršci zemalja na međunarodnoj sceni, izjavio je kineski ministar inostranih poslova Vang Ji.

Peking je, sa svoje strane, spreman da ojača stratešku saradnju sa Rusijom, kako bismo zajedno mogli da još efikasnije štitimo međunarodni sistem, u kom ključnu ulogu imaju Ujedinjene nacije, kao i poredak baziran na normama opšte prihvaćenog međunarodnog prava“, naglasio je Vang.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

LAVROV DONEO ODLUKU ALI POD POSEBNIM USLOVIMA: „Rusija spremna za razgovor o razmeni zatvorenika sa SAD…“

Vang i šef ruske diplomatije sastali su se na marginama sastanka ASEAN u Pnom Penu.

On je istakao da su kineske vlasti spremne da jačaju stratešku saradnju sa Rusijom usled sve veće napetosti u Tajvanskom moreuzu.

Takođe je dodao da se Rusija pridržava principa „jedne Kine“ i da istupa protiv bilo kakvih pretenzija na suverenitet Kine.

Prethodno je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov nazvao čudnim rezonovanje Sjedinjenih Američkih Država i Japana da poseta predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi Tajvanu nije kineska stvar i da princip jedne Kine, po njihovom mišljenju, ne označava da od Pekinga treba tražiti dozvolu za takva pitanja.

Predsednica Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Nensi Pelosi posetila je Tajvan, što je izazvalo oštru reakciju Kine, koja Tajvan smatra delom svoje teritorije.

Kineska vojska počela je vežbe u vodama oko Tajvana, koje će trajati do kraja nedelje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter