Izvor: Kurir.rs/Beta
14.03.2023 u 16:05
0

I KINA SE OGLASILA O AZIJSKOM NATO PAKTU: SAD, Australija i Velika Britanija idu pogrešnim i opasnim putem po sopstvene interese!

On je dodao da SAD, Britanija i Australija "primoravaju" Međunarodnu agenciju za atomsku energiju da pruži podršku sporazumu te tri zemlje.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je danas da Sjedinjene Američke Države (SAD), Australija i Velika Britanija nastavljaju da idu „pogrešnim i opasnim putem po sopstvene geopolitičke interese“.

SERGEJ LAVROV PRAVO U METU: Anglosaksonci pripremaju godine konfrontacija! Grade AUKUS i infrastrukturu i Azijskog NATO pakta!

Saopštenje je izdato posle dogovora koji je Kanbera sklopila o kupovini američkih podmornica na nuklearni pogon, u okviru sporazuma AUKUS.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin izjavio je da je taj sporazum posledica „tipičnog hladnoratovskog mentaliteta“.

Sporazum će, kako je naveo, „samo motivisati trku u naoružanju, naneti štetu međunarodnom režimu neširanja nuklearnog naoružanja i štetiti regionalnoj stabilnosti i miru“.

„Najnovije zajedničko saopštenje SAD, Velike Britanije i Australije pokazuje da su tri zemlje otišle još dalje na pogrešnom i opasnom putu po sopstveni geopolitički interes, potpuno ignorišući zabrinutost međunarodne zajednice“, rekao je Vang.

Portparol je ponovio stav Kine da AUKUS predstavlja „ozbiljan rizik od širenja nuklearnog naoružanja, kao i da ozbiljno krši Sporazum o neširenju nuklearnog naoružanja“.

„Tri zemlje tvrde da će se pridržavati najviših standarda u neširenju nuklearnog naoružanja, što je čista obmana“, rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Kine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter