Izvor: Tanjug
30.03.2023 u 10:02
0

KO ĆE SE SUPROTSTAVITI ERDOGANU? Turska opozicija se još uvek nije dogovorila o jedinstvenom protivkandidatu za nadolazeće izbore

Turska opozicija nije uspela da se dogovori o jedinstvenom kandidatu za predsedničke izbore, pa je tako Muharem Indže iz stranke Memleket odbio da povuče kandidaturu u korist Kemala Kiličdaroglua iz Narodnog saveza, preneli su turski mediji.

Predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj, a glavni protivnik aktuelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana je, prema anketama, jedinstveni kandidat iz opozicionog Republikanskog saveza, Kiličdaroglu.

Na predsedničkim izborima dozvoljeno je učešće četiri kandidata, a mnogi opozicioni aktivisti pozivali su Indžea da povuče kandidaturu, verujući da će sprečiti Kilidžaroglua da pobedi u prvom krugu i uzeti deo glasova opozicije za sebe.

PUTIN USKORO KOD ERDOGANA: Turski predsednik najavio posetu

Odgovarajući na ove optužbe, on je za „Hurijet“ rekao da nije samo nezadovoljan aktuelnom vlašću, već i opozicionim blokom, i da namerava da se bavi politikom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter