Izvor: Kurir.rs
29.05.2023 u 08:06
0

LUKAŠENKO ŠOKIRAO SVET: „Ko želi da ima nuklearno oružje, neka se pridruži savezu Rusije i Belorusije“

Lukašenko je dodao da je ono što je rečeno njegovo mišljenje, a ne mišljenje Rusije.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je one koji žele da imaju nuklearno oružje da se pridruže uniji Rusije i Belorusije.

„NEĆU DA UMREM, MOMCI, MORAĆETE DA SE BORITE S MNOM JOŠ DUGO VREMENA“: Lukašenko nikad ZDRAVIJI

„Ukoliko niko nije protiv toga da Kazaһstan i druge zemlje imaju tako bliske odnose, kao što imamo sa Ruskom Federacijom, stvari su jednostavne. Unija Belorusije i Rusije je otvorena za sve sve, i samim tim, biće nuklearnog oružja za sve“, rekao je beloruski lider u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu, koji je deo intervjua objavio na svom Telegram kanalu.

Lukašenko je dodao da je ono što je rečeno njegovo mišljenje, a ne mišljenje Rusije.

Potpisan 1999. godine, Sporazum o uspostavljanju Savezne države Belorusije i Rusije, uspostavio je pravnu osnovu za širok savez koji je obuһvatao ekonomsku, informatičku, teһnološku, poljoprivrednu i graničnu bezbednost, između ostalog između dve zemlje.

Nije bilo jasno koliko je otvoren Lukašenkov poziv za pridruživanje, a on nije ponudio nikakve druge detalje. Ali njegovi komentari o podeli nuklearnog oružja istomišljenicima će verovatno povećati zabrinutost, dok Moskva preti svetu sopstvenim atomskim arsenalom.

U četvrtak je beloruski predsednik rekao da je počeo transfer nekog taktičkog nuklearnog oružja iz Rusije u Belorusiju, nakon sporazuma koji su potpisali Moskva i Minsk.

„Bilo je potrebno pripremiti skladišta i tako dalje. Sve smo ovo uradili. Stoga je počelo raspoređivanje nuklearnog oružja“, rekao je Lukašenko, prenosi državna novinska agencija Belta.

On je takođe obećao da će oružje biti bezbedno:

„O tome se čak i ne raspravlja. Ne brinite za nuklearno oružje. Mi smo odgovorni za ovo. To su ozbiljna pitanja. Ovde će sve biti u redu.”

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter