Izvor: Kurir.rs
20.04.2023 u 11:45
0

MANJE OD SEDAM DANA POSLE IZNENADNE INSPEKCIJE: Komandant ruske Pacifičke flote Sergej Avakjanc PODNEO OSTAVKU

Prema Trutnevovim rečima, nakon što je napustio svoju funkciju, Avakjanc će biti imenovan za načelnika štaba koji nadgleda vojno-sportsku pripremu i patriotsko vaspitavanje.

Manje od sedam dana nakon „iznenadne inspekcije“ ruske Pacifičke flote, njen komandant Sergej Avakjanc podneo je ostavku.

Admiral Sergej Avakjanc je napustio položaj komandanta Pacifičke flote, preneo je ruski Komersant pozivajući se na specijalnog predstavnika predsednika u Dalekoistočnom federalnom okrugu, Jurija Trutneva.

Prema Trutnevovim rečima, nakon što je napustio svoju funkciju, Avakjanc će biti imenovan za načelnika štaba koji nadgleda vojno-sportsku pripremu i patriotsko vaspitavanje.

Ranije ovog meseca ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da je Pacifička flota stavljena u potpunu borbeno dežurstvo u okviru „iznenadne provere“.

U februaru 2023. godine, Politico je citirao predstavnika Oružanih snaga Ukrajine koji je naveo da je tokom napada na Vuhledar elitna 155. mornarička pešadijska brigada koja pripada Pacifičkoj floti pretrpela velike gubitke. Ranije, u novembru 2022. godine, marinac ove brigade je prijavio velike gubitke u borbama za Pavlovku u Donjeckoj oblasti.

Sergeju Avakjancu je 65 godina. Bio je zapovednik Pacifičke flote od 2012. godine.

Ruska Pacifička flota je jedna od četiri glavne flote Ruske mornarice, sa sedištem u Vladivostoku, na Dalekom istoku Rusije. Osnovana je 1731. godine. Flota je važan faktor u geopolitičkim odnosima Rusije sa drugim zemljama u regionu, kao što su Kina, Japan, Severna Koreja i Sjedinjene Američke Države.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter