Izvor: Kurir.rs/Sputnjik
21.01.2023 u 10:14
0

KOMANDANT VOJSKE SAD SUROVO ISKREN, BEZ BOJAZNI OD NAPADA: „Ukrajina će teško potisnuti Rusiju sa teritorija koje kontroliše!“

Kako je istakao, rukovodstvo SAD, Ukrajine i većina evropskih lidera „govorili su da će se ovaj rat verovatno završiti pregovorima“.

Šef Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Mark Mili izjavio je da sukob u Ukrajini treba da se završi diplomatskim putem, te je priznao će Kijevu ove godine biti veoma teško da „istera“ ruske snage sa svih teritorija koje Moskva kontroliše, a koje Ukrajina smatra svojim.

General SAD Mark Mili smatra da će Ukrajina teško doći do vojne pobede ali može do političke: „Rusija je sada na kolenima!“

Prema njegovim rečima, „u vojnom smislu radi se o veoma, veoma teškoj bici“.

– Sa vojnog stanovišta ja i dalje smatram da će ove godine biti veoma, veoma teško potisnuti ruske snage sa cele ukrajinske teritorije. To ne znači da to ne može da se desi, ne znači da se to neće desiti, ali to bi bilo veoma, veoma teško – rekao je američki vojni zvaničnik nakon sastanka Kontakt grupe za podršku Ukrajine koji je održan u bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je istakao, rukovodstvo SAD, Ukrajine i većina evropskih lidera „govorili su da će se ovaj rat verovatno završiti pregovorima“.

Ovaj rat, kao i mnogi drugi, treba da se završi sporazumom koji je postignut na pregovorima. Vreme je da Rusi i Ukrajinci sednu za pregovarački sto. Pre ili kasnije pregovori treba da se održe.

Vreme će odrediti lideri obe zemlje – Rusije i Ukrajine, rekao je Mili, ocenjujući da su obe strane već pretrpele ozbiljne gubitke.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da nema govora o tome da se pregovara sa ukrajinskim predsednikom Volodomirom Zelenskim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter