Izvor: sputniknews.com
15.05.2022 u 15:34
0

KONAČNO OTKRIVENO: Ovo je PRIORITET RUSIJE u spoljnoj politici!

Za Rusiju je razmatranje povećanja i jačanja saradnje sa državama članicama Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) prioritetno u spoljnoj politici, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova, a u vezi sa 30-godišnjicom potpisivanja sporazuma.

„Dalje jačanje i povećanje sveobuhvatne saradnje sa državama članicama ODKB za Rusku Federaciju je prioritet kad je u pitanju spoljna politika“, ističe se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

NIJE NA RUSIJI DA ODLUČUJE KO ĆE U NATO: Pentagon poslao žestoku poruku Putinu

Kako se još naglašava, ODKB je za relativno kratko vreme, prema istorijskim merilima, postigao mnogo.

„Zajedničkim naporima država članica stvorena je celovita, efikasna struktura za zajedničko rešavanje pitanja, koji se tiču bezbednosti i promovisanja kolektivnih interesa na svetskoj sceni. ODKB danas ima ključnu ulogu u održavanju regionalne stabilnosti, pouzdano garantujući bezbednost u svojoj zoni odgovornosti, koja obuhvata teritorije zemalja članica organizacije“, ocenjuje se u saopštenju.

MIP Rusije je, konkretno, kao potvrdu zrelosti ODKB naveo operaciju mirovnih snaga organizacije na teritoriji Kazahstana, a na molbu republičkih vlasti, u cilju stabilizacije domaće političke situacije u zemlji.

U ministarstvu su, takođe, naveli da se postepeno stvaraju neophodni uslovi za učešće Kolektivnih mirotvornih snaga ODKB u operacijama pod okriljem Ujedinjenih nacija.

U Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti su Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Jermenija, Rusija i Tadžikistan.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter