Izvor: Kurir.rs
20.02.2023 u 09:56
0

KONSTRUKTIVNI RAZGOVORI: Vang Ji i Entoni Blinken razgovarali o incidentu sa balonom!

Na zahtev američke strane, Vang, direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), sastao se sa Blinkenom u subotu, na marginama godišnje Minhenske bezbednosne konferencije.

Visoki kineski diplomata Vang Ji imao je nezvaničan susret sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Minhenu u Nemačkoj, tokom koga su razgovarali o takozvanom incidentu sa vazdušnim balonom, situaciji u Ukrajini i pitanju Tajvana, saopštilo je u nedelju Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

„OVO ĆE BITI DUGOTRAJAN NAPOR“: Blinken: „SAD će nastaviti da pomaže Turskoj nakon razornog zemljotresa!“

Na zahtev američke strane, Vang, direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), sastao se sa Blinkenom u subotu, na marginama godišnje Minhenske bezbednosne konferencije.

“SAD su zemlja broj jedan po nadzoru i izviđanju. Baloni SAD-a mnogo puta su leteli iznad Kine, zato nisu u poziciji da blate i diskredituju Kinu.“

Ono što američka strana treba da uradi jeste da pokaže iskrenost, prizna i popravi štetu koju je njena prekomerna upotreba sile nanela odnosima Kine i SAD-a“, kazao je Vang “Ali ako insistiraju da iskoriste ovo pitanje kako bi eskalirale ili pogoršale situaciju, Kina je spremna da pruži odgovarajući odgovor. Sve posledice, u tom slučaju, će snositi američka strana“.

Vang je povodom rata u Ukrajini kazao da Kina igra konstruktivnu ulogu držeći se principa i promovišući mirovne pregovore. Tokom razgovora, Vang je takođe jasno stavio do znanja američkoj strani da je za održavanje stabilnosti širom Tajvanskog moreuza neophodno čvrsto suprotstavljanje „nezavisnosti Tajvana“ i pridržavanje principa jedne Kine u njegovom pravom smislu.

“Što se tiče tajvanskog pitanja, američka strana treba da poštuje istorijske činjenice, svoja politička obećanja i izjavu da ne podržava „nezavisnost Tajvana“,  zaključio je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter