Izvor: Kurir.rs
24.05.2023 u 15:25
0

HOĆE LI ILON MASK DANAS LANSIRATI BUDUĆEG AMERIČKOG PREDSEDNIKA? Kontroverzni milijarder ne krije svoje političke stavove

Tokom dana Ilon Mask bi na svojoj platformi Tviter trebalo uživo da razgovara s Desantisom, tvrdim desnim političarem koji je preporodio finansije Floride i favorit je prema istraživanjima mišljenja glasača u hipotetskom direktnom okršaju s Džoom Bajdenom.

Ilon Musk odlučio je da se umeša u trku za osvajanje Bele kuće u 2024. godini. Superuspešan i kontroverzan milijarder uobičajeno ne skriva svoje političke stavove, a sada je najavljeno da će promovisati guvernera Floride Rona Desantisa kao predsedničkog kandidata.

Ilon Mask predviđa BUDUĆNOST? „Amerika će BANKROTIRATI“

Desantis tek treba da prođe okršaj s Donaldom Trampom u republikanskim predizborima za predsedničkog kandidata, što će mu, sudeći prema popularnosti u stranci, biti teži zadatak nego moguće kasnije suočavanje s Bajdenom.

Upravo zbog toga podrška Ilona Maska Desantisu u ovom trenutku ima veliku težinu. Desantis je dugim odlaganjem predsedničke kandidature unutsr republikanskih predizbora digao atmosferu te je intrigantno da je pompu odlučio da napravi odlukom da veliku vest (koju apsolutno svi očekuju) ne najavi na konzervativno-populističkoj televiziji Fox, nego na Tviteru kroz razgovor s Maskom, uz moderatora Dejvida Saksa, donatora Republikanaca i superbogatog tehnološkog preduzetnika bliskog Masku.

Pri ovome je nebitno što je ovim činom simbolički ozbiljno narušena važna medijska pozicija Foxa, pogotovo nakon otpuštanja najpopularnijeg voditelja Takera Karlsona, nego se otvara pitanje mogu li uticajni i bogati kombinacijom javne s finansijskom podrškom da režiraju izbore u Sjedinjenim Državama.

Mask je, može se reći, politički bipolaran. Svojevremeno je glasao za Baraka Obamu, ali nije baš bio srećan u kojoj meri njegova administracija stimuliše njegove poslovne poduvate. Tokom pandemije definitivno se prebacio među simpatizere Republikanaca. Pritom se Mask ne kladi samo na jednog ‘političkog konja‘ u trci. Uz Desantisa podržao je kroz tvitt i republikanskog senatora Tima Skota iz Južne Karoline.

Donald Tramp izgleda da nije po ukusu Maska jer već neko vreme uticajni biznismen ponavlja tezu kako ne veruje da će se Tramp još jednom kandidovati jer je jednostavno previše star. U Trampovom taboru dobili su očigledni zadatak da počnu obračun s Maskom.

– Ovo je jedna od kampanja koja je najdalje od dodira sa stvarnošću u modernoj istoriji – poručila je Karolina Levit iz Trapovog pokreta Make America Great Again (MAGA).

Narugala se osobno i Desantisu konstatacijom kako je od njegovog lansiranja kampanje s Maskom još gori samo elitistički after-party u Four Season resort u Majamiju organizovan za Desantisove donatore. Drugim rečima, čini se da se čak i Tramp plaši količine novca koji se može skupiti na tim okupljanjima. Čini se da bi republikanski okršaj Desantis-Tramp mogao biti jako prljavo-zabavan te je možda izbor američkog predsednika pre suovanja s kandidatom Demokrata.

Inače, baš kao što Mask Trampa uništava izavama kako očekuje da se neće kandidovati za predsednika zbog godina, isto još jasnije poručuje Bajdenu kao najizglednijem kandidatu Demokrata. Mask eksplicitno govori kako u 80-ima Bajden više biološki ne može da ostane „u dodiru“ s glasačima niti je u stanju da donosi prave odluke u određenom vremenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter