Izvor: Kurir.rs
27.05.2023 u 08:20
0

FBI OTKRIO DETALJE ZAVERE: Kraljica Elizabeta Druga 1983. godine bila na meti Irske republikanske armije?

Jedan pripadnik policije u San Francisku je dobio informaciju da će biti pokušan atentat na kraljicu Elizabetu Drugu tokom njene posete.

Nedavno objavljena dokumenta američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) otkrivaju da je britanska kraljica Elizabeta Druga bila na meti pripadnika Irske republikanske armije (IRA) tokom svoje posete Sjedinjenim Državama krajem februara 1983.

Kraljica Elizabeta je OBOŽAVALA HITLERA? Britance OBRUKALA nacističkim pozdravom FOTO

Bomba s mosta

U njima se navodi da je FBI, koji je bio zadužen za bezbednost britanske monarhinje, bio zabrinut zbog pretnji IRA. Pretnja je izrečena u jednom irskom pabu koji je policajac redovno posećivao i on je o tome obavestio FBI, preneo je Gardijan.

– Ovaj čovek je dodatno tvrdio da će pokušati da naudi kraljici Elizabeti Drugoj i da bi to učinio tako što bi ispustio neki predmet s mosta Golden gejt na kraljevsku jahtu „Britanija“ dok plovi ispod, ili bi pokušao da ubije kraljicu kada bude posećivala nacionalni park Josemiti – navodi se u dokumentima. Identitet čoveka koji je uputio pretnju nije naveden. On je tvrdio da mu je kćerku ubio zalutali metak tokom nemira u Severnoj Irskoj. U dokumentima se dalje navodi da je pešačka staza na mostu Golden gejt bila zatvorena dok jahta s kraljicom nije prošla ispod.

Poseta iz 1991.

Objavljen je još jedan dokument Federalnog istražnog biroa koji se odnosi na kraljičinu državnu posetu Sjedinjenim Državama iz 1991. godine. U njemu se otkriva zabrinutost da irske republikanske grupe planiraju velike proteste zbog dolaska britanske monarhinje na utakmicu bejzbola, kao i zbog njenog prisustva na jednom događaju u Beloj kući.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter