Izvor: HappyBSC
12.10.2022 u 14:41
0

Kremlj negira da je Mask razgovarao sa Putinom pre „tvitovanja“ vizije mirovnog sporazuma sa Ukrajinom

Navodni razgovor između ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog biznismena Ilona Maska nije održan pre nego što je preduzetnik objavio svoje predloge za rešenje ukrajinske krize na društvenim mrežama, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

OGLASIO SE ILON MASK: „Nisam razgovarao sa Putinom o Ukrajini“!

– Ne, to nije tačno – rekao je portparol Kremlja novinarima u sredu, napominjući da su Mask i Putin komunicirali telefonom pre godinu i po dana, prenosi TASS. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U objavi na Tviteru 3. oktobra, Mask je izneo svoju viziju uslova za mir u Ukrajini. Po njegovom mišljenju, održavanje referenduma u ​​novim ruskim regionima pod nadzorom UN moglo bi da bude rešenje za sukob između Rusije i Ukrajine. Istovremeno, Mask je primetio da bi Ukrajina mogla da postane neutralna zemlja. Kasnije je napisao da „ne veruje da će Ukrajina pobediti“ ako Rusija održi potpunu mobilizaciju.

U utorak su se pojavili izveštaji koji citiraju Ijana Bremera, osnivača Eurasia Group, međunarodne istraživačke i konsultantske firme, da je Mask navodno razgovarao o ukrajinskom rešenju sa Putinom pre nekoliko nedelja, nakon čega je tvitovao svoj plan po tom pitanju. 

Prema Bremeru, kojeg citira Vajs, Mask je tvrdio da je Putin „spreman da pregovara“, ali samo pod uslovom da Krim ostane u sastavu Rusije, Ukrajina prihvati neutralni status i priznaje Donjeck i Lugansku Narodnu Republiku, kao i kao Zaporoška i Hersonska oblast u sastavu Rusije. Mask je kasnije demantovao ovu informaciju, rekavši da sa ruskim predsednikom nije razgovarao o ukrajinskom mirovnom planu. Prema njegovim rečima, sa Putinom je „razgovarao samo jednom, pre oko 18 meseci“. Tema razgovora u to vreme bio je prostor, prenela je ruska agencija. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter