Izvor: BSC Happy
28.02.2023 u 15:19
0

KREMLJ: PREGOVORI KAD KIJEV PRIHVATI REALNOST

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov izjavio je danas da je Rusija spremna za pregovore o prekidu sukoba u Ukrajini, ali i da su novoosvojene oblasti od strane ruskih trupa realnost na koju bi se trebalo navići.

Dimitrij Peskov je izjavio da se Rusija nikada neće odreći novoosvojena četiri regiona koje je zvanično pripojila održavanjem referenduma tokom 2022. godine. „Postoje određene realnosti koje su već postale unutrašnji faktor. Mislim na nove teritorije“, rekao je portparol Kremlja. Kremlj je spreman na pregovore kada Kijev prihvati novu realnost.

Rusija je u septembru 2022. godine pripojila Zaporožje, Donjeck, Lugansk i Herson.

Dmitrij Peskov poslao jasnu poruku: Povratak Krima Ukrajini je nemoguć, to je sastavni deo Ruske Federacije!

Peskov je dodao da je Rusija otvorena za pregovore samo u slučaju da Ukrajina privati novu realnost, odnosno kontrolu Moskve nad novopripojenim regionima. „Uz povoljno stanje stvari i odgovarajući stav Ukrajinaca, ovo se može rešiti za pregovaračkim stolom. Ali glavno je da postignemo svoje ciljeve“, rekao je on.

Moskva tvrdi da nastavlja borbu da novopripojene regione u potpunosti „oslobodi od ukrajinskih neonacista“.




                        
                    
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter