Izvor: b92
17.09.2023 u 19:02
5

„KRENULI SU NA NAS, POSLAĆEMO IH NA VEČNA LOVIŠTA“: LUKAŠENKO dao obećanje KOMŠIJAMA!

Belorusija nema nameru da se meša u život susednih država, izjavio je predsednik zemlje Aleksandar Lukašenko.

On je govorio na svečanom događaju posvećenom Danu narodnog jedinstva, obraćajući se narodima susednih zemalja.

„Ne pravimo planove da se mešamo u vaše (drugih država) živote. Želimo vam samo dobro, sreću i mir. Ali ovaj svet je danas toliko krhak da svaki neoprezan pokret može dovesti do najtežih i nepopravljivih posledica. Zaista ne bih želeo da naše zemlje ponovo postanu poprište rata i ponovo budu ubijeni milioni naših građana“, rekao je on. Lukašenko je dodao da beloruski narod „u suštini ne može biti agresor“. Međutim, prema njegovim rečima, u slučaju agresije na Belorusiju, ona neće povlačiti „nikakve crvene, žute, crne ili plave linije“. „(Linija) postoji. Ta linija je državna granica! I imamo čime da odgovorimo. Zato, hajde da živimo zajedno, kao komšije!“, pozvao je Lukašenko. On je podsetio da je period rasparčavanja Belorusije prošao „u senci globalne tragedije Drugog svetskog rata“. „Zar može da se zaboravi kako se pucalo na beloruska sela, kako su beloruska deca tučena šipkama u tuđim školama, kako su Belorusi, Rusi i Ukrajinci mučeni u poljskom koncentracionom logoru u Berjozi-Kartuskoj? Sve je to činjenice“, rekao je Lukašenko. „Nije bilo uobičajeno da se ovo vreme pamti u ime sovjetsko-poljskog prijateljstva koje će, kako su tada mislili, biti večno“, podsetio je beloruski lider. On je primetio da je Belorusija zbog prijateljstva sa poljskim narodom prešla preko bola, ali da su u Poljskoj to uzeli za slabost. „Ali, lekcija je naučena. Vreme je pokazalo da našu plemenitu težnju da živimo u miru naši susedi nisu cenili. Ne govorim o poljskom narodu. Govorim o eliti – političarima koji su sve ove godine bili žedni osvete“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “„KRENULI SU NA NAS, POSLAĆEMO IH NA VEČNA LOVIŠTA“: LUKAŠENKO dao obećanje KOMŠIJAMA!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter