Izvor: Tanjug
28.05.2022 u 20:00
0

KRIMSKA EPARHIJA SE PROTIVI NEZAVISNOSTI UKRAJINSKE PRAVOSLAVNE CRKVE!

Simferopoljska i krimska eparhija Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) odbila je da na Saboru glasa za nezavisnost od Ruske pravoslavne crkve.

„Simferopoljska i krimska eparhija ostaje pod omoforom Njegove Svetosti Patrijarha moskovskog i cele Rusije“, saopštila je danas pres-služba te eparhije, prenosi Interfaks.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

UKRAJINSKA PRAVOSLAVNA CRKVA SE ODVOJILA OD MOSKOVSKE PATRIJARŠIJE! Ovo je razlog raskola!

U saopštenju se ističe da je delegacija Simferopoljske i krimske eparhije jednoglasno glasala protiv usvajanja odluke Sabora i predloženih izmena i dopuna povelje UPC, prema kojima ona postaje nezavisna.

Dodaje se da je mitropolit simferopoljski i krimski Lazar skrenuo pažnju članovima Sabora da je trenutni kanonski status UPC kao samoupravnog dela Ruske pravoslavne crkve optimalan.

Sabor UPC, koji je održan dan ranije u Kijevu, izrazio je neslaganje sa stavom patrijarha Kirila u vezi sa ratnim dejstvima u Ukrajini i usvojio izmene i dopune povelje UPC, koje znače njenu potpunu nezavisnost.

Kasnije se ispostavilo da ove promene neće uticati na sve eparhije UPC, a posebno neće imati značaja za Donjecku eparhiju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter