Izvor: Kurir.rs/RIA Novosti
17.01.2023 u 17:36
0

KRUCIJALNE PROMENE U RUSKOJ VOJSCI: Broj vojnika biće povećan na milion i po, zbog proksi rata koji zapadne zemlje vode protiv Rusije!

Ministar je takođe ukazao na značaj regrutovanja vojnika sa vojnicima po ugovoru, povećanja broja poligona, uključujući i nove teritorije Rusije, kao i revizije programa obuke u skladu sa potrebama vojske.

Velike promene, posebno povećanje broja, očekuju rusku vojsku u periodu od 2023. do 2026. godine, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane posle sastanka koji je održao načelnik resora Sergej Šojgu.

„Predsednik Ruske Federacije odlučio je da poveća broj Oružanih snaga na milion i po vojnog osoblja, radi vojne bezbednosti države, zaštite novih subjekata i kritično važnih objekata Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju ministra.

Ističe se da će ove izmene zahtevati kompetentne odluke svih zamenika ministara, vrhovnih komandanta rodova VS, komandanta vojnih okruga i vojnih rodova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Šojgu je posebnu pažnju obratio na to da sve mere treba da budu objedinjene u sveobuhvatan plan za povećanje sastava i jačine Oružanih snaga Rusije i sinhronizovane sa isporukom naoružanja, vojne i specijalne opreme i sredstava po državnom odbrambenom nalogu. izgradnju infrastrukture za raspoređivanje trupa i obezbeđivanje odgovarajućih resursa“, navodi se u poruci.

Peskov: povećanje broja ruske vojske povezano je sa proksi ratom Zapada

Povećanje broja vojnog osoblja ruske vojske na 1,5 miliona ljudi uzrokovano je delovanjem Zapada, bezbednost naše zemlje mora biti bezuslovno obezbeđena, rekao je novinarima sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„To je zbog rata koji vode zemlje kolektivnog Zapada, zastupničkog rata, koji uključuje elemente posrednog učešća u neprijateljstvima, i elemente ekonomskog rata, finansijskog rata, pravnog rata, izlaska van pravnog polja, itd. Bezbednost naše zemlje mora biti bezuslovno obezbeđena i u ovom slučaju Ministarstvo odbrane ispunjava svoju ulogu“, rekao je Peskov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter