Izvor: Tanjug
29.04.2023 u 19:36
0

KRVAVI DANI ZA SUDANSKI NAROD: Preko 2.000 ranjenika – MRTVE CIVILE JOŠ PREBROJAVAJU!

Pucnjava iz vatrenog oružja i teške artiljerije odjekivala je i danas u delovima glavnog grada Sudana, Kartuma, uprkos tome što je u petak trebalo da stupi na snagu novo, 72-časovno primirje, dok se broj ubijenih civila povećao na 411, preneo je AP.

Vest o broju ubijenih civila saopštilo je Udruženje sudanskih lekara, koje je dodalo da je ranjeno 2.023 civila, međutim, strahuje se da je broj civilnih žrtava znatno veći.

FILMSKA PLJAČKA U PARIZU: Maskirani lopovi upali u zlataru „Bulgari“ i pokupili papreno skup nakit! (VIDEO)

U Dženeni, glavnom gradu pokrajine Zapadni Darfur, ubijeno je 89 civila, a sukobljene strane su ušle u kuće, zauzele prodavnice i bolnice, a bore se i na ulicama kojima prolazi veliki broj civila, dodalo je lekarsko udruženje.

U Sudanu od 15. aprila traju borbe između sudanske vojske i Snaga za brzo reagovanje (RSF).

Sukob je izbio između jedinica lojalnih sudanskom vojnom vladaru Abdelu Fatahu al-Burhanu i RSF koje predvodi Mohamed Hamdan Dagal, poznat kao Hemedti, koji je zamenik šefa vladajućeg saveta u kojem su bila oba lidera.

Njihova borba za vlast je onemogućila prelazak na civilnu vlast i izazvala strah od dugog građanskog rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter