Izvor: Tanjug
12.03.2023 u 14:33
0

KRVAVI KONGO: ADF pobila još 19 ljudi!

Najmanje 19 ljudi ubijeno je, a jedna medicinska ustanova je spaljena danas tokom racije islamističkih militanata na selo Kirindera u Demokratskoj Republici Kongo

Do napada je došlo na samo nekoliko kilometara udaljenosti od drugog sela u D.R.Kongo, kada je ubijeno najmanje 35 ljudi, prenosi Rojters.

Stanovništvo je označilo napadače kao pripadnike ugandske islamističke grupe ADF koja za račun Islamske države vrši racije na sela u istočnom delu Konga.

GOSPODARI SMRTI U KONGU: ADF pobile najmanje 35 ljudi!

Jedan stanovnik je naveo da su militanti kidnapovali još nekolicinu ljudi, koji se sada vode kao nestali. ADF je osnovan u Ugandi, a tokom devedsetih godina prošlog veka deluje na području istočno dela Konga, a toj islamističkoj grupi pripisuje se odgovornost za hiljade smrtnih slučajeva u poslednjih 10 godina.

Vlada Konga proglasila je opsadno stanje u provinciji Severni Kivu i susednoj provinciji Ituri 2021. godine, u pokušaju da zaustavi nasilje militanata u istočnom delu zemlje bogatom mineralima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter