Izvor: Tanjug
31.01.2023 u 22:35
0

Kuleba otkriva: Na samitu Ukrajine i EU 3. februara u Kijevu razgovaraće se o početku pregovora o pristupanju i novim sankcijama Rusiji!

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da će ključno pitanje na samitu Ukrajine i Evropske unije 3. februara u Kijevu biti razgovori o najranijem početku pregovora o pristupanju Ukrajine Evropskoj uniji, nakon implementacije svih preporuka Evropske komisije.

Kako je preneo Ukrinform, šef ukrajinske diplomatije rekao je da je ukrajinska strana spremna da predstavi rezultate implementacije svih sedam preporuka Evropske komisije i očekuje da EU pozitivno oceni napore Kijeva.

„Ključno pitanje na dnevnom redu trebalo bi da bude opcija najranijeg mogućeg početka pregovaračkog procesa o priključenju EU, nakon što Ukrajina ispuni sve preporuke Evropske komisije i očekujemo pozitivnu ocenu“, naveo je Kuleba.

OPŠTENARODNI PROTESTI U PARIZU: Na ulicama preko milion ljudi – štrajk protiv reforme penzije izazvao haos (GALERIJA)

Prema njegovim rečima, na samitu će se govoriti o novim sankcijama EU Rusiji, koje će se ticati vojne i nuklearne industrije.

Samit između EU i Ukrajine dogovoren je pre mesec dana, kada je predsednik Volodimir Zelenski razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

„Radujem se što ću vas sresti u Ukrajini uskoro“, napisala je Fon der Lajen ovog meseca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter