Izvor: HAPPY BSC
18.01.2023 u 10:09
0

LAVROV „FORMULU MIRA“ ZELENSKOG NAZVAO APSURDNOM: Neprihvatljiv predlog Kijeva!

Zelenski iznosi neke potpuno apsurdne inicijative, plan od 10 tačaka, gde je sve nagomilano.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je „formulu mira“ koju je predložio Volodimir Zelenski apsurdnom, jer se mešaju različite teme – od energetske i prehrambene bezbednosti do povlačenja ruskih trupa i tribunala.

Ranije je Zelenski, u obraćanju liderima zemalja G7, najavio korake koji će, po njegovom mišljenju, približiti mir teritoriji Ukrajine. Posebno je predložio da se nastavi „postignuta solidarnost“ u snabdevanju oružjem i da se ispuni „formula mira” koju je ranije predložila Ukrajina.

LAVROV PORUČIO DA KIJEV NIJE SPREMAN ZA DIJALOG: „Rusija ni sa kim neće razgovarati o iluzornim mirovnim predlozima Zelenskog“

– Zelenski iznosi neke potpuno apsurdne inicijative, plan od 10 tačaka, gde je sve nagomilano: prehrambena bezbednost, energetska bezbednost, biološka bezbednost, povlačenje ruskih trupa odasvud, pokajanje Ruske Federacije, sud, osuda, i tako dalje – rekao je on u izjavi tokom konferencije za novinare.

Podsetimo, ranije je Zelenski rekao da je tokom onlajn govora na samitu G20 izneo svoju viziju koraka za obnovu mira u Ukrajini, koja se sastoji od 10 tačaka. Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zelenski je na G20 rekao da „neće biti Minska – 3“.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov je u komentaru za RIA Novosti rekao da takve reči „apsolutno potvrđuju” stav Kijeva o nespremnosti na pregovore.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter