Izvor: Kurir.rs
17.05.2023 u 13:39
1

LAVROV JASAN: „Kriza u Ukrajini će se završiti kad SAD napuste sadašnje rukovodstvo u Kijevu“

Kriza u Ukrajini može se završiti tako što će Sjedinjene Države napustiti sadašnje rukovodstvo Kijeva kada im ono više ne bude potrebno, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov .

– SAD su napustile avganistansko rukovodstvo, na koje su se oslanjale tokom dvadesetogodišnje okupacije ove zemlje… Nadam se da savremeni političari obraćaju pažnju na istoriju i kako se razvijaju odnosi sa hegemonom, koji želi da se nametne svima, rekao je Lavrov u intervjuu.

Na pitanje novinara da li bi se ovim mogla završiti i ukrajinska kriza, Lavrov je odgovorio: „Ne isključujem to“.

NA NAPAD NA KREMLJ ODGOVORIĆEMO KONKRETNIM AKCIJAMA Lavrov: „Nećemo raspravljati da li je to bio izgovor za rat“

– Politolozi o ovome dosta pišu. Oni predviđaju da će se sve ovo nastaviti dokle god bude potrebno Amerikancima. Ovi ljudi će biti na vlasti dok im budu potrebni, objasnio je on.

Zapad nastavlja da zaoštrava situaciju u Ukrajini

Zapad nastavlja da zaoštrava situaciju u Ukrajini, sa ciljem da dokrajči Rusiju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

– Zapad sa penom na ustima ponavlja mantre svaki dan: „Dajemo Ukrajini više oružja“; „Dajemo rakete dugog dometa, krstareće, beskrilne, tenkove“; „Uskoro će biti aviona, ali ne sada, malo kasnije“; „Moramo da dokrajčimo Rusiju, rekao je Lavrov.

On je podsetio na reči francuskog predsednika Emanuela Makrona , koji je rekao da „evropska bezbednosna arhitektura mora da bude izgrađena tako da Ukrajina bude najpouzdanije zaštićena i da je potrebno nekako naći mesto u celom ovom „koncertu” za „ već iscrpljenu i razoružanu Rusku Federaciju“.

– Ovo odražava samo jednu stvar: oni žele da nastave ovaj sukob, stalno podižu ulog, zaoštravaju. Britanci su poslali dalekometno oružje, neke zemlje šalju bivše sovjetske, i obećavaju moderne američke avione. Oni nisu naivni. Bar bi njihova vojska trebala da objasni političarima da u nekoj fazi akcija naiđe na reakciju. Ako podignete lestvicu i povećate jačinu sukoba, onda verovatno treba očekivati odgovarajuću reakciju, bar po zakonu fizike i ratnog vremena, objasnio je ministar.

Na novinarsko pitanje da li Lavrov očekuje dalju eskalaciju, on je odgovorio:

„Ne očekujem. Ja komentarišem činjenice. Ovaj cilj je proklamovan i dosledno se odslikava u gvožđu i drugim materijalima, od kojih se pravi savremeno oružje.”

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LAVROV JASAN: „Kriza u Ukrajini će se završiti kad SAD napuste sadašnje rukovodstvo u Kijevu“”

  1. Tacno tako gospodine Lavrov , Vi ste pravi diplomata , onakav kakvi trebaju da budu svi , sto se tice Amerike , ona ima po meni, tzv. heroin politiku , namami te na demokratiju a kada postanes zavistan sa sve unutrasnjim dilerima iste te demokratije sve dok ne umres nece te ostaviti a sve vreme cete crpsti ,srpsti i crpsti ti ces slabiti i slabiti dok ne bude imala sta vise da iscrpi a dotle ce se ugraditi gde treba sa svojim unutrasnjim dilerima i pozdrav , promenice se i oni , najbolje bi bilo ne samo ya sve vec i za njih da ispliva tamo neko ko je sve svoje to jest njihove greske uvideo i ko se ne plasi nicega ni globalista ni duboke drzave ni cionista , ni ……..tipujem na Trampa, Grenela njegovog pomocnika i na Šolea ako bi hteo malo da porazmisli o svemu , nikako Kamala Haris ,zna se ko stoji iza nje, to bi bila jos gora katasrofa ………..

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter