Izvor: Tanjug
08.11.2022 u 16:05
0

LAVROV OTKRIO ŠTA JE PRIČAO SA INDIJSKIM MINISTROM: „Detaljno smo razgovarali o zajedničkoj proizvodnji savremenih vrsta naoružanja“

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je nakon razgovora sa ministrom inostranih poslova Indije Subrahmanjamom Džajšankarom rekao da su ruska i indijska strana razgovarale o zajedničkoj proizvodnji naoružanja.

– Detaljno smo razgovarali o stanju i izgledima za vojno-tehničku saradnju, uključujući zajedničku proizvodnju savremenih vrsta naoružanja – rekao je Lavrov.

Indija će nastaviti da kupuje rusku naftu jer je to povoljno za zemlju, saopštio je ministar spoljnih poslova Subrahmanjam Džajšankar posle sastanka sa ruskim kolegom.

„AKO OD TOGA IMAM KORIST, NASTAVIĆU SA TIM“ Indijski ministar saopštio da će i dalje kupovati rusku naftu

Indija je postala drugi najveći ruski kupac nafte posle Kine, pri čemu njene rafinerije kupuju po nižoj ceni rusku naftu koju zapadni kupci izbegavali zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Indija, treći po veličini svetski uvoznik nafte i tradicionalni saveznik Rusije, nije eksplicitno osudila rusku „specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini“, a današnji sastanak između Džajšankara i njegovog ruskog kolege Sergeja Lavrova je peti po redu ove godine.

– Naša je osnovna obaveza da osiguramo da indijski potrošač ima najbolji mogući pristup međunarodnim tržištima (nafte i gasa) pod najpovoljnijim uslovima. U tom pogledu, smatramo da nam funkcionisanje odnosa između Indije i Rusije donosi korist. Dakle, ako od toga imam korist, nastaviću s tim – rekao je Džaišankar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Njegova izjava dolazi mesec dana uoči odluke Sjedinjenih Država i njenih saveznika u Grupi sedam bogatih zemalja sveta koje su preduzele korake da ograniče cene ruske nake nafte kako bi onemogućile Rusiju da ostvaruje profiti od izvoza „crnog zlata“.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen, koja bi trebalo da poseti Indiju ove nedelje, izjavila je da će Indija imati korist od ograničenja cene ruske nafte i da se SAD nadaju da će to iskoristiti, prema izveštaju koji je objavio Mani kontrol.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter