Izvor: Kurir.rs
06.06.2023 u 08:53
0

LAVROV PORUČIO: „Od Vašingtona sve možemo da očekujemo, pa čak i F-16 sa nuklearnim naoružanjem“

Vojni stratezi Zapada ne vrede ni groša, ukoliko isporuče Kijevu lovce F-16 koji mogu da nose nuklearno oružje, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov tokom posete 201. ruskoj vojnoj bazi u Tadžikistanu.

„Od tih rukovodilaca SAD i ostalih zapadnih zemalja koje je Vašington potpuno potčinio sebi može se očekivati bilo šta. Oni to već dokazuju, kada odmah nakon savremenog dalekometnog oružja, tenkova, sada ozbiljno pripremaju F-16. Kažu da će predati dve eksadrile, neko kaže osam. Pripremaju se za to da nastave eksalaciju rata koji je pokrenut protiv nas“, rekao je Lavrov.

„ZAPAD PODRŽAVA GENOCID“: LAVROV BEZ DLAKE NA JEZIKU

Prema njegovim rečima, mnogo je razgovora o tome kuda će ti avioni uzletati.

„Naše oružane snage i Generalštab Rusije sve odlično razumeju i daju izveštaje vrhovnom glavnokomandujućem. Moramo imati u vidu da jedna od modifikacija F-16 može da nosi nuklearno oružje. Ako oni to ne razumeju, onda kao vojni stratezi i planeri ne vrede ni groša“, istakao je Lavrov.

On je dodao da Rusija želi samo da je ostave na miru i da niko ne pokušava da je uvlači u nekakve globalističke strukture i mehanizme kojima rukovode Amerikanci.

Ruski ministar je dodao da Zapad stalno traži dodatne pravce u kojima je moguće otvarati nove frontove protiv Rusije.

„Zapad stalno traži dodatne pravce u kojima je moguće nervirati Rusiju, otvarati drugi i treći front. Već mnogi politikolozi i pojedini političari izjavljuju da je cilj rasparčavanja Rusije“, rekao je Lavrov.

On je dodao da je kao jedan od takvih frontova, pored Zakavkazja, označena i Centralna Azija.

Šef ruske diplomatije je, međutim, istakao da antiruski planovi koje objavljuje Zapad ne mogu da se ostvare, te da niko u Rusiji ne sumnja u to.

„Upućeni ste u planove protiv naše zemlje, koje Zapad ne samo da iskazuje, nego ih je i otvoreno objavio… Niko od nas ne sumnja u to da takvim planovima nije suđeno da se ostvare“, rekao je Lavrov.

Evropa izabrala put rata protiv Rusije

Šef ruske diplomatije je dodao da je Evropa izabrala put rata protiv Rusije.

„U našoj koncepciji spoljne politike je navedeno da je Evropa izabrala put rata protiv nas. Mi, naravno, ipak živimo pored njih, ali ako je to rat, onda znači da moramo da postignemo svoje ciljeve“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Rusija ima mnogo blagorodnije ciljeve od Evropljana.

„Oni žele tuđe, a mi – svoje. Nikada nismo želeli tuđe. Svi oni koji su se pridružili našoj zemlji od vremena Ruske imperije, činili su to dobrovoljno“, istakao je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter