Izvor: BSC HAPPY
01.03.2023 u 16:30
0

Lavrov poručio turskom kolegi: Sporazum o žitu može se produžiti samo ako se uzmu u obzir interesi ruskih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i đubriva!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je u sredu na sastanku sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom na marginama sastanka ministara spoljnih poslova G20 da se sporazum o žitu može produžiti samo ako se uzmu u obzir interesi ruskih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i đubriva.

„Tokom razgovora o perspektivama implementacije crnomorske inicijative za žito, ruska strana je istakla da se paketski sporazum o žitu može produžiti samo uz razmatranje interesa ruskih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i đubriva u pogledu nesmetanog pristupa globalnim tržištima“, navodi se u saopštenju koje je objavilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Italijanska premijerka nakon velike tragedije predlaže novi pristup EU: „Moramo razvijati i jačati legalne migracione kanale!“

Takođe, ministri su razgovarali o pitanjima rusko-turske saradnje u trgovinsko-ekonomskoj oblasti, uključujući pomoć Ankari u otklanjanju posledica februarskih zemljotresa. Visoke diplomate dve zemlje takođe su se fokusirale na normalizaciju odnosa između Turske i Sirije.

„Razgovarano je o nizu međunarodnih problema, uključujući i situaciju u Siriji. Posebna pažnja je posvećena radu zainteresovanih zemalja regiona na normalizaciji tursko-sirijskih veza, uz podsticanje zajedničkih napora na otklanjanju terorističke pretnje u Siriji“, dodalo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter