Izvor: Tanjug
22.07.2022 u 19:23
0

LAVROV: Potpisivanje memoranduma još jednom pokazuje „apsolutno veštacku prirodu pokušaja Zapada da okrivi Rusiju za probleme sa snabdevanjem žitom na svetskim tržištima“

Ministrar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izrazio je danas zadovoljstvo što su SAD i Evropska unija, kako je rekao, prestale da „opstruišu postizanje sporazuma o hrani“.

On je, komentarišući sporazume o ukidanju ograničenja isporuke ruskih proizvoda za izvoz i o pomoći Rusije u izvozu ukrajinskog žita potpisane u Istanbulu, ocenio da je to što SAD i njihovi saveznici „koriste hranu u interesu geopolitičkih avantura neprihvatljivo i nehumano“, prenose RIA Novosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SLUŽBA BEZBEDNOSTI UKRAJINE ZAPLENILA IMOVINU OPOZICIONOG POLITIČARA MEDVEDČUKA: Oduzeta imovina u vrednsti od više od milion dolara!

Istakao je da potpisivanje memoranduma Rusija-UN još jednom pokazuje „apsolutno veštacku prirodu pokušaja Zapada da okrivi Rusiju za probleme sa snabdevanjem žitom na svetskim tržištima“. Istakao je da je zahvaljujući naporima ruske delegacije bilo moguće da sporazum o izvozu ukrajinskog žita sačuva nepolitičku prirodu.

Lavrov je naveo i da će Rusija i dalje ostati verna svojim obavezama u oblasti obezbeđivanju prehrambene bezbednosti.

„Očekujemo da će u narednom periodu biti uloženi svi neophodni napori da se ovi sporazumi efikasno sprovedu“, zaključio je Lavrov.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter