Izvor: Sputnik Srbija
01.06.2022 u 17:13
0

LAVROV RAZOTKRIO LICEMERSTVO ZAPADA: Krive Rusiju za krizu, a prećutkuju činjenicu da su upravo ONI stavili pod sankcije ruske brodove koji prevoze žito!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je rekao da su postignuti dogovori o tome da Turska pomogne u razminiranju ukrajinskih luka da bi mogli da budu oslobođeni i brodovi i posade praktično zarobljeni tamo.

Ankara je spremna, dodao je on, da doprinese da ta operacija prođe bez pokušaja da se ojača vojni potencijal Ukrajine i nanese šteta Rusiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Šef ruske diplomatije je govorio i o temi prehrambene bezbednosti, istakavši da Zapad prećutkuje činjenicu da su pod sankcije potpali ruski brodovi koji prevoze žito.

LAVROV PORUČIO IZ RIJADA: Zapad koristi Ukrajinu da širi dominaciju po svetu

„Postoji problem sa izvozom ruskog žita. Iako Zapad gromoglasno govori o tome da žito nije obuhvaćeno sankcijama, stidljivo prećutkuje da su pod sankcijama brodovi koji prevoze rusko žito. Njih ne primaju u evropske luke, ne osiguravaju ih, svi logistički, finansijski lanci povezani sa isporukom žita na svetsko tržište su pod sankcijama naših zapadnih kolega“, rekao je Lavrov i dodao da Rusija sa svoje strane nema problem sa snabdevanjem svetskih tržišta žitom.

Problem postoji pre svega zbog nemogućnosti da brodovi slobodno izađu iz ukrajinskih luka zbog minskih polja koje su postavili pripadnici ukrajinske vojske, naglasio je on.

Nema dima bez vatre

Ruski ministar se osvrnuo na izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj o tome da Unija treba da postane vojna sila, istakavši da je ona slika pokušaja agresivne manjine da nametne svoju rusofobsku poziciju većini.

„To je verovatno igra reči ali nema dima bez vatre“, rekao je Lavrov.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter