Izvor: Tanjug
30.01.2023 u 11:37
0

„LAŽE DŽONSON, ZNAM O ČEMU SU PRIČALI!“ Peskov oštro reagovao na izjavu bivšeg britanskog premijera da mu je Putin pretio raketama

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je danas tvrdnje bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin „pretio raketnim udarom”, i naveo je da zna o čemu su razgovarali Putin i Džonson.

-Ne, to što je gospodin Džonson rekao nije tačno, tačnije, to je laž. I, štaviše, reći ću da je to ili svesna laž, tada je pitanje s kojim ciljem je izabrao takvu verziju izlaganja, ili je nesvesna, jer on zapravo nije razumeo o čemu mu je govorio predsednik Putin -rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara.

LAVROV OŠTRO: „Zapad nije sposoban da pregovara“

Peskov je kazao da zna o čemu se razgovarali Putin i Džonson, prenosi RIA Novosti.

-Znam o čemu je razgovarano tokom tog razgovora i još jednom zvanično ponavljam: ovo je laž. Nije bilo pretnji raketnim udarima. Govoreći o izazovima za bezbednost Ruske Federacije, predsednik Putin je napomenuo da, ako Ukrajina uđe u NATO, potencijalno raspoređivanje NATO ili američkih projektila na našim granicama značiće da će svaka raketa stići do Moskve za nekoliko minuta- naveo je Peskov.

Džonson je prethodno izneo tvrdnju da mu je predsednik Rusije Vladimir Putin pretio raketnim udarom tokom vanrednog telefonskog razgovoru uoči ruskog napada na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Džonson je, u dokumentarcu Bi-Bi-Sija koji se bavi Putinovim razgovorima sa svetskim liderima, naveo da mu je Putin rekao da će takav raketni udar „trajati samo minut“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter