Izvor:
02.02.2023 u 09:19
0

„LEPO JE VRATITI SE…“: Ursula fon der Lajen i Žozep Borelj doputovali u Kijev na samit Ukrajina – Evropska unija!

Dodaje da je u Kijev doputovala kako bi pokazala da "EU stoji uz Ukrajinu čvrsto kao i uvek", i kako bi dodatno produbila podršku i saradnju Ukrajine u EU.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj doputovali su danas u Kijev gde će prisustvovati samitu Ukrajina-EU. „Lepo je vratiti se u Kijev.“

URSULA FON DER LAJEN NE ODUSTAJE OD USTALJENOG NARATIVA: „Sve veći pritisak na Rusiju i podrška Ukrajini!“

Ovo je moj četvrti dolazak od invazije Rusije. Ovog puta, sa mojim timom komesara“, napisala je Fon der Lajen u objavi na društvenoj mreži Tviter. Dodaje da je u Kijev doputovala kako bi pokazala da „EU stoji uz Ukrajinu čvrsto kao i uvek“, i kako bi dodatno produbila podršku i saradnju Ukrajine u EU.

„Stigao sam u Kijev da prenesem poruku podrške EU svim Ukrajincima koji brane svoju zemlju“, stoji u poruci koju je na Tviteru objavio Borelj uz fotografiju sa železničke stanice u Kijevu nakon što je izašao iz voza. Naglašava da je pomoć EU Kijevu dostigla 50 milijardi evra od početka rata, da je Evropa uz Ukrajinu od prvog dana sukoba i da će u budućnosti stajati uz narod ukrajine, do „pobede“.

Više desetina najviših zvaničnika EU stiglo je u danas u Kijev sa obećanjima o većoj vojnoj, finansijskoj i političkoj pomoći, prenosi Rojters. Najviši članovi izvršne Evropske komisije EU danas će se sastati sa svojim kolegama u ukrajinskoj vladi. Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i Ursula fon der Lajen sastaće se sutra sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Sutrašnji samit Ukrajina-EU prvi je skup visokog formata u ukrajinskoj prestonici od početka rata 24. februara 2022. godine.

Tokom sastanaka predviđeni su razgovori o slanju dodatne vojne pomoći Ukrajini, poboljšanju pristupa ukrajinskih proizvoda tržištu EU, pomoći Ukrajini u pokrivanju energetskih potreba, uvođenju novih sankcija Rusiji, krivičnom gonjenju rukovodstva u Moskvi zbog ratnih zločina i drugim temama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter