Izvor: Tanjug
28.09.2022 u 19:55
0

Lider DNR Denis Pušilin nakon referenduma: „Dugih osam i po godina smo težili tom danu!“

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je da se volja naroda DNR na referendumu ogleda u završnom protokolu Centralne izborne komisije i da je sa tim dokumentom krenuo u Moskvu kako bi ozvaničio ulazak republike u sastav Rusije.

On je za Sputnjik izjavio da je odluka naroda DNR o ulasku u sastav Rusije bila očekivana i da su stanovnici upravo to i čekali od 2014. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Za ulazak Donjecke Narodne Republike u sastav Rusije glasalo je 99,23 odsto stanovnika. Takav rezultat je bio očekivan: dugih osam i po godina smo težili tom danu“, rekao je Pušilin.

Nakon završetka neophodnih procedura, Donjeck će postati jedan od subjekata Rusije, prenosi Sputnjik.

„Naravno, nakon ovog dugoočekivanog dogadaja očekuju nas mnoge promene, to će se odnositi i na spoljnopolitički rad. Polazeći od toga, siguran sam da ćemo sačuvati i uzajamno korisne odnose sa onim zemljama koje se nisu plašile da nas podrže u teško vreme i koje su priznale državni suverenitet Donjecke Narodne Republike“, pojasnio je Pušilin.

Savet bezbednosti UN sastaće se u petak na zahtev Rusije kako bi se razgovaralo o „sabotaži“ gasovoda!

On je naveo da je jedan od ključnih spoljnih partnera DNR bila i ostala Sirija, koja je među prvima priznala nezavisnost republike, dodajući da će sa takvim zemljama realizovati postignute sporazume.

Glasanje na referendumima u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti završeno je juče, a građani su ubedljivom većinom podržali ulazak ove četiri oblasti u sastav Rusije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter