Izvor: Tanjug
10.08.2022 u 20:38
0

Liderka italijanske krajnje desnice Ðorđa Meloni poručuje:“Opisana sam kao opasnost za demokratiju, italijansku, evropsku i međunarodnu stabilnost. Ništa od toga nije istina!“

Liderka italijanske krajnje desnice Ðorđa Meloni (45), koja vodi u istraživanjima javnog mnjenja uoči parlamentarnih izbora 25. septembra, insistira da neće predstavljati opasnost za demokratiju ako postane premijerka.

Meloni tvrdi da je italijanska politička desnica nedvosmisleno osudila nasleđe fašizma, preneo je AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je odbacila kao besmislicu zabrinutost da bi, ako njena partija „Braća Italije“ dođe na vlast, postojao rizik od antidemokratskog odstupanja ili autoritarnog zaokreta ili da bi zemlja mogla da izađe iz grupe evropskih nacija koje koriste evro kao zajedničku valutu.

Meloni je to izjavila u obraćanju biračima snimljenom na engleskom, francuskom i španskom, koju je distribuirao njen izborni štab.

Ona je godinama kritikovala birokratiju Evropske unije koja, kako je isticala, narušava nacionalni suverenitet.

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (85) izjavio je da će se kandidovati za mesto u Senatu!

Meloni je ocenila da je apsurdno da će vlada desnog centra sa saveznicima u kampanji, liderom Lige Mateom Salvinijem i bivšim premijerom Silvijom Berluskonijem, ugroziti sprovođenje reformi potrebnih za dobijanje svih 200 milijardi evra namenjenih Italiji u fondovima EU za oporavak od pandemije.

„Danima sam u međunarodnoj štampi čitala tekstove o predstojećim izborima koji će Italiji dati novu vladu, u kojima sam opisana kao opasnost za demokratiju, italijansku, evropsku i međunarodnu stabilnost“, kazala je Meloni sedeći za stolom i čitajući obrahanje strogim tonom.

Ona je kao glupost odbacija medijske napise u kojima se pobeda „Braće Italije“ opisuje kao katastrofa, koja vodi autoritarnom zaokretu i izlasku Italije iz zone evra.

„Ništa od toga nije istina“, istakla je Meloni.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter