Izvor: Tanjug
01.06.2023 u 15:45
0

LUKAŠENKO IH JE NA KECA RAZOTKRIO: „Litvanija, Poljska i Ukrajina kuju zaveru da nasilno sruše vladu…“

Litvanija, Poljska i Ukrajina kuju zaveru da nasilno sruše belorusku vladu, ali Minsk to neće dozvoliti, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na sednici Saveta šefova bezbednosnih agencija i specijalnih službi.

LUKAŠENKO ŠOKIRAO SVET: „Ko želi da ima nuklearno oružje, neka se pridruži savezu Rusije i Belorusije“

“Što se tiče Belorusije, želim da napomenem da se u Poljskoj, Litvaniji i, nažalost, Ukrajini obučavaju pripadnici ilegalnih oružanih formacija i pokušavaju da se stvore ekstremističke spavače ćelije direktno u zemlji. O tome svedoče nedavne činjenice“, rekao je Lukašenko.

On je ocenio da se piprema scenario nasilnog preuzimanja vlasti, prenosi TASS. “To je ono što vidimo i nećemo dozvoliti da se desi“, rekao je Lukašenko.

Na sednici je govorio i državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič, koji je istakao da razmeštanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji treba posmatrati kao odgovor na neprijateljske akcije Zapada. “Mi preduzimamo mere, uključujući i sisteme odvraćanja.

Naravno, pre svega sa našim strateškim partnerom, Ruskom Federacijom, kao i sa našim istorijskim partnerima: kolegama iz Ugovora o kolektivnoj bezbednosti “, rekao je on i dodao da je razmeštanje nuklearnog oružja u Belorusiji iznuđen korak u cilju “hlađenja usijanih glava zapadnih političara“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter