Izvor: Tanjug
07.03.2023 u 09:21
0

ŠEF PENTAGONA U NENAJAVLJENOJ POSETI IRAKU: Vojno prisustvo od ogromnog značaja za SAD

Američki ministar odbrane Lojd Ostin danas je nenajavljeno otputovao u Irak, u posetu čiji je cilj da pokaže kako Amerikanci i dalje nameravaju da zadrže vojno prisustvo u toj zemlji, skoro 20 godine nakon što su sa vlasti svrgnuli Sadama Huseina.

POKUŠAO DA OTVORI VRATA AVIONA U LETU: Preti mu doživotna kazna!

-Ono što će (Iračani) čuti od njega je rešenost da zadržimo prisustvo naših snaga, ali ne radi se samo o vojsci. SAD su zainteresovane za strateško partnerstvo sa vladom Iraka- rekao je novinarima jedan zvaničnik Pentagona, koji je želeo da ostane anoniman.

Ostin je bio poslednji general koji je komandovao američkim vojnim snagama u Iraku, nakon invazije 2003. godine, podseća Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter