Izvor: Novosti
22.03.2023 u 15:40
0

„POSTAVIĆEMO POLJSKU NA SVOJE MESTO, ONA JE HIJENA EVROPE“: Lukašenko najavio razgovor sa Putinom

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da namerava da u narednim kontaktima sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovara o tome kako da „postavi na mesto“ Poljsku, iz koje, prema njegovim tvrdnjama, stižu izjave o spremnosti da učestvuje u sukobu u Ukrajini.

ZELENSKI U BAHMUTU: Evo šta je poručio vojnicima

U razgovoru sa novinarima posle ceremonije u memorijalnom kompleksu Hatin, Lukašenko je poljskog ambasadora u Francuskoj Jana Emerika Roščiševskog nazvao ludim, piše TASS.

Roščiševski je u intervjuu francuskoj televiziji tvrdio da bi u slučaju poraza Kijeva Varšava morala da uđe u sukob.- I tako je izbrbljao: „Borićemo se protiv Rusije.“ Smatrajte da će oni prvo početi sa nama. Šta da radimo? Prvo pitanje o kojem ćemo razgovarati sa Putinom je kako da ih postavimo na mesto – rekao je Lukašenko.

Govoreći o poziciji Poljske, koju je još jednom nazvao „hijenom Evrope“, Lukašenko je istakao da Varšava trenutno nije u poziciji da vodi samostalnu politiku.

– Tamo su se nastanili Amerikanci, tu nema suvereniteta i nezavisnosti. Šta god Amerikanci kažu, to rade – tvrdi beloruski lider.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter